Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün, Ankara-İzmir Karayolu üzerine diktiği çiçekler, kimliği belirsiz kişiler tarafından saksıyla koparılıyor. Halı desenli çiçek panoları arasında oluşan boşluklar, vatandaşların da tepkisine neden oluyor.

Uşak’ın vitrini olması amacıyla, Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ankara-İzmir Karayolu üzerine, Uşak Halılarını anımsatacak şekilde düzenlenen çiçek panolarına yapılan saldırılar, halkın ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın tepkisini çekti.

Uşak Belediyesi tarafından Şehit Mehmet Bozkuş Köprüsü ve Ankara- İzmir Karayolu üzerinde yapılan çiçeklendirme çalışmaları, Uşak’a rengârenk bir görünüm kazandırdı. Ancak, Dikilitaş Mahallesi Üst geçidin altında yer alan beton duvarlara, Geleneksel Uşak halısı” motifleri şeklinde tasarlanan çiçekler, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saksılarıyla birlikte sökülüyor.

Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı

“ÇOK ÇİRKİN BİR DAVRANIŞ”

Halı gibi duvarları kaplayan rengarenk çiçek görüntüleri arasında oluşan boşluk vatandaşları da üzüntüye sevk ediyor. Bu konuda görüşlerini aldığımız vatandaşlar, vatandaşlar, “Belediyemiz, mahallemizde ve şehrimizde yaptığı çiçeklendirme çalışmaları ile kent estetiğine katkıda bulundu ve çevremizi renklendirdi. Bu çalışma çok hoşumuza gitmişti.  Ancak, belediye tarafından dikilen bu güzel çiçekleri koparıp güzellikleri yok eden kişiler, bu davranışlarıyla akıllara durgunluk veriyor. Belediyemiz Uşak’ı güzelleştirmeye çalışırken yapılan bu çirkin davranışı anlamak mümkün değil” diyerek tepkilerini dile getirdiler.


“HALKIMIZA DANIŞARAK YAPMIŞTIK”

Uşak’ın her anlamıyla güzel ve özel olması için çalıştıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bu amaç uğruna, belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bazı projelere gerek kalmadan ufak dokunuşlarla ilimizin çehresini değiştirmek istedik. Bunun en güzel yollarından birisi olarak da çiçekler ile kente güzel bir görünüm kazandırmak olduğunu düşündük. Yeşil bir Uşak için çalışmalara, Uşak’ın vitrini olacak Ankara –İzmir Karayolunu çiçeklendirerek başladık” dedi. Uşak’ın yeşil bir kent olma imajının sağlanması için bütün imkânları seferber ettiklerini kaydeden Cahan, “Çiçeklendirme projemize başlamadan önce halkımızın görüşlerini alarak harekete geçtik. Şimdi bu çiçekleri koparıp, çirkin görüntü oluşturan şahıslar, aslında halkımızın emeğine ve fikrine de saygısızlık etmiş oluyorlar. Çiçekleri koparmak baharın gelmesini engellemez. Çiçeklerin korunması için gerekli tedbirleri alacağız. Değerli uşak Halkımızda kent mobilyalarına çiçeklerine zarar veren kişileri gerekli makamlara bildirsinler ve kendi bölgelerindeki kent mobilyaları çiçek ve ağaçları korusunlar. Sonuçta bunlar tüm Uşak halkına aittir” ifadesini kullandı.

Cahan, “Her şeye rağmen Uşak Belediyesi olarak yolumuza devam edeceğiz. Farklı projelerle, Uşak halkının fikirleri doğrultusunda yeni bir Uşak ortaya çıkması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim