Basın İlan Kurumu Uşak Şubesi açılacak. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay ve beraberindeki heyet Uşak’taki basını daha yakından tanımak için Uşak’a geldi. Atalay, kurumun, Uşak’ta bir şube açarak resmi ilan alan günlük gazetelerin yaşadığı sıkıntılara son vereceklerini açıkladı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ve beraberindeki heyet ilk olarak Uşak Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ziyaret eden Altay daha sonra Uşak’taki yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi.

BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın Uşak ziyaretine, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, BİK Kontrol Hizmetleri Şefi Murat Aslanoğlu, BİK İzmir Şube Müdürü Burak Orhan, BİK Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, BİK Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, BİK Genel Kurul üyesi Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı eşlik etti.

BASIN BAĞIMSIZ OLMALI

(BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, yerel basın mensupları ile yaptığı toplantıda basının bağımsız olması gerektiğini belirterek, “Fakat iftira, şantaj ve yalan habere başvurmaması lazım” dedi. Uşak’taki yerel basının sorunlarını dinleyen Atalay, “Yarım asırlık geçmişe sahip Basın İlan Kurumu yerel basının gelişmesi için harekete geçti. “Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor” seminerleri düzenleyen BİK, demokrasinin gelişmesi için yerel basının reklam payını artırmayı hedefliyor. Ancak Uşak’ta yerel basının elini taşın altına koyması gerekiyor. Daha iyi gazeteler yayınlanması gerekiyor. Uşak’ın bu durumda maalesef alacağı çok yol var” dedi.

Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir

‘BİZ DEĞİL HEPİMİZ DEMELİYİZ’

Yereldeki tüm kurumların ve basının birbirlerine saygılı olması gerektiğini vurgulayan Atalay, “Uşak’ta yerel basın biz değil hepimiz mantığı içinde hareket etmeleri gerekmektedir. Ancak bu şekilde yerel ve yaygın basın gelişebilir. İşbirliği içinde gazetelerin gücünü arttırıp bu alandan ekmek yiyen onlarca insanı daha yukarıya taşıyabiliriz. Bu işbirliği için BİK hazırdır. Çalışmalarımızın sonucunda Uşak’ta reklam vermenin ne kadar önemli olduğunu görecek. Yeter ki siz basın mensupları olarak bir olun birlikte olun. Bundan sonrası iş bize kalıyor gereken destek gereken eğitim çalışmasına biz varız, yeter ki siz isteyin. Yeter ki Uşak’taki yerel basın güçlensin” diye konuştu.

‘UŞAK’A ŞUBE AÇACAĞIZ’

Uşak’taki yerel basının gelişmesi adına Basın İlan Kurumu’nun bir şubesini Uşak’a açacaklarını dile getiren Atalay, “Uşak’ta yerel basının ciddi bir çalışmaya ihtiyacı var biz bunu gördük. Bu bağlamda ilde bir şube açarak Uşak’taki yerel basın çalışmamızı biraz daha derinleştireceğiz. 24 Şubat’a Genel Kurulumuz var eğer yetişirse Uşak’a şube açma konusunda burada işleyeceğiz. Umuyorum çok kısa bir süre içinde Uşak’ta bir şubemizi oluşturur ve çalışmalarımıza derhal başlarız. BİK’in olduğu illerde çok verimli çalışmalar ve sonuçlar aldık. Uşak’ta da güzel işler yapacağımızı biliyorum” ifadesini kullandı.

‘GÜNLÜK GAZETELER DEVLET DESTEĞİNİ SUİİSTİMAL EDİYOR’ 

Uşak basının sorunları hakkında BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay’a bilgi veren Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Başkanı Salih Kılınç, resmi ilan alan gazetelerin BİK desteğini suiistimal ettiğini öne sürdü.

Uşak’ta günlük gazeteleri eleştiren UGD Başkanı Kılınç, “Devletin yerel basınını yaşaması için sunduğu desteklerden yararlanmak için iki gazete çıkaranlar, yanlarında bir gazeteci bile istihdam etmiyor. Sülalelerinde kim varsa hepsini basın sigortası gösterip haksız kazanç elde ediyor. Bir tane bile genç gazeteci istihdam edilmiyor.  Haber için sahaya indiğimde yanımda 10 tane bile gazeteci göremiyorum. Yemekli toplantılarda şu an olduğu gibi yüz tane gazeteci oluyor. Ama çift gazete ile devletten destek alan günlük gazete sahipleri hem haksız kazanç elde ediyor hem de devleti, maaş ödüyormuş gibi kandırıyor. Öte yandan bu işi şerefi ile namusu ile yapan günlük gazete sahipleri daha az kazanıyor ve yaslara uyduğu için çok özür diliyorum, “Enayi” yerine konmuş oluyor”  dedi. 

Uşak’a BİK Şubesinin açılmasını da UGD olarak olumlu bulduklarını kaydeden Kılınç, “Umarım BİK Uşak Şubesi bir an önce kurulur da bu haksızlıkların önüne geçer. Ayrıca UGD Yönetimi olarak, Uşak’taki gazeteci derneklerinin birleşmesi kararına olumlu bakıyoruz. Bu konuda 3 ay önce tüm derneklere birleşme çağrısı yaptık. Elimiz havada kaldı. Çağrımızı yeniliyoruz; “Gelin kayıtsız şartsız bileşelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim