Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir
Uşak Belediyesi Sanat Akademisi, yaz döneminde müzik eğitimi almak isteyen 7-14 ve 14-18 yaş arası çocuk ve gençleri, Atatürk Kültür Merkezi’ne bekliyor. 18 Haziran 2017’ye kadar kabul edilecek olan başvuruların ardından, 19 ve 23 Haziran arasında mülakat yapılacak. Mülakatın ardından kursa girmeye hak kazanan çocuk ve gençler, bir dizi enstrüman eğitimi alacak. Ney, gitar, piyano, keman, yan flüt, kanun, çello gibi müzik aletlerinde yapılacak olan elemelerin ardından, kurs programı başlayacak. 2 vesikalık fotoğraf ve 1 kimlik fotokopisinin yeterli olduğu başvuru işlemlerini değerlendirmeye alacaklarını belirten Uşak Belediyesi Kültür Müdürü Yusuf Görgülü, Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde kurdukları akademinin geleceğe bir yatırım olduğunu söyledi. 19 ve 23 Haziran’da yapılacak olan mülakatta kursiyer adaylarının müzik kulağının değerlendirileceğini dile getiren Yusuf Görgülü, “Uşak, içinde bir çok değeri barındıran fakat bunların çoğundan bihaber olan bir kent. Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın öncülüğünde oluşturduğumuz sanat akademisi ile ilimizde bulunan potansiyeli otaya çıkaracağız. Her yıl kurs ve diğer sanatsal etkinliklerimiz sürecek. Bu yaz döneminde çocukların ve gençlerin zamanı en iyi şekilde değerlendirmesi için kurslarımızı başlatıyoruz. Uşaklı velilerden isteğimiz, çocuklarını bu tip etkinliklere yönlendirmeleri. Çünkü kültür ve sanat faaliyetleri, sadece çocuklara yeni bilgiler vermez, aynı zamanda hayata dört elle tutunmalarını ve yaşları itibariyle yaşadıkları sorunları en alt seviyeye çekmelerini sağlayacaktır” dedi. 

Görgülü, kısa bir süre önce İzmir’de 3’üncü kez düzenlenen Polifonik Korolar Şenliğinde yer alan Uşak Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu’nun büyük beğeni topladığını belirtti. Görgülü, “Miniklerimiz burada 5 esere ses verdiler ve profesyonel müzisyenlerden tam not aldılar. Hepsini tebrik ediyor ve daha büyük başarılar elde etmelerini diliyoruz” diye konuştu. 


 
Editör: TE Bilişim