Uşak, Aydın ve İzmir'de yağmur bekleniyor Uşak, Aydın ve İzmir'de yağmur bekleniyor
 Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, geçen yıl Yörük Beyi seçildiği ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Bulgaz Dağı Yörük şenliğinde vatandaşla bir araya geldi. Her yıl Üzeyir Yaylası’nda yapılan Yörük şenlikleri, bu yıl Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katkılarıyla gerçekleşti. Yörük Beyi unvanıyla, etkinliği koordine eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, önümüzdeki yıl yapılacak şenlikler için görevi Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı’ya devretti. 



Pilavlı et, ayran, çay ve çeşitli ikramların yer aldığı Yörük Şenliği’ne katılan Uşak Valisi Ahmet Okur ile birlikte çadırları ziyaret eden Başkan Cahan, ata ve deveye bindi, okla atış yaptı ve vatandaşlarla hemhal oldu.



BAŞKAN OKÇULARLA YAY GERDİ
FOTOĞRAF ALTI: Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Göktemren Türk Okçuluğu'ndan Eczacı Nusret Kanbak ve Kimya Mühendisi Talip Alnıaçık ile birlikte yay gerdi.  Cahan, okçuluğun ata sporlarımız arasında önemli bir yer tuttuğunu dile getirerek, "Okçuluğun gelişmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi. 



Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda plaket töreni düzenlendi ve çeşitli sivil toplum örgütü mensupları toplu halde şenlik alanında farklı etkinliklere imza attı. 


 Şenliklerde kısa bir açıklama yapan Başkan Cahan, Yörük kültürünün her zaman yaşatılması gerektiğini ifade etti. Cahan,  “Geçtiğimiz yıl büyüklerimizin ve vatandaşımızın teveccühü ile Yörük Beyi seçilmiştik ve bu yılki etkinlikler nedeniyle koordinasyonu sağlama görevi bize verildi. Ev sahipliğimizde yapılan şenliklerde vatandaşımızla bir arada olmak ve öz kültürümüzü yaşatmak bizim için kıvanç kaynağıdır. Yörüklük kültürü, içimizde bulunan milli ve manevi bilinç var olduğu sürece yaşayacaktır. Önümüzdeki yıl Yörük beyliği görevini üstlenecek olan Banaz Belediye Başkanımız Sayın Zafer Arpacı'yı tebrik ediyorum. Etkinlikte emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 





Editör: TE Bilişim