Uşak'ta toza dikkat! Dışarıda koşu ve spor yapmak isteyenler bir kaç gün beklesin! Uşak'ta toza dikkat! Dışarıda koşu ve spor yapmak isteyenler bir kaç gün beklesin!
Uşak’ta, bir süre önce, faaliyetlerine başlayan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği, kentteki yemekleri tanıtmak ve engellilere destek amaçlı, ‘Uşak Yöresel Yemek Tanıtım Günü’ etkinliğini, 22 Kasım 2016 Salı Günü, Dülgeroğlu Oteli’nde yapacak.

USAKPORT.COM// 22 Kasım Salı günü öğlen saatlerinden itibaren başlayacak olan etkinlik hakkında açıklama yapan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu İnsani Yardım Kurulu Başkanı Fatih Demir, etkinliğin yöresel lezzetleri tanıtmak için önemli olduğunu söyledi. Ebem köfte, demir tatlısı, tarhana, çömlek eti, alacadene, zini hamursu ve döndürmenin de aralarında yer aldığı yaklaşık 20 çeşit Uşak yöresel yemeğinin tanıtacaklarını kaydeden Fatih Demir, kenti tanıtmanın en etkili yollarından birinin gastronomi olduğunu ifade etti.



Uşak’ın tarihten günümüze önemli bir yemek kültürünün bulunduğunu dile getiren Fatih Demir, “Uşak’ta tam anlamıyla bir inceleme yaptığınızda yaklaşık 70 çeşit özgün ve yöresel yemek türü ile karşılaşırsınız. Fakat vatandaşa sorduğunuz zaman sadece tarhana der ve ilimizin yemek kültürü bu kadar sanır. Oysa Uşak her alanda olduğu gibi, mutfakta da derya deniz. İlimizi tanıtmak için yola çıkan bir dernek olarak, yöresel yemeklerimizi tanıtacağız. Uşak’ın özgün tatlarının nasıl pişirildiğini, kısa tarihçesini ve diğer lezzetlerden farkını vatandaşımıza anlatacağız. Ayrıca engellilere yönelik hamur açma ve yemek pişirme faaliyetlerimiz olacak” dedi.



UŞAK’IN PATENTLİ YEMEKLERİNİN OLMASI LAZIM

Kentteki lezzetleri tanıtmak için diğer illerde düzenlenen fuarlara ve etkinliklere katıldıklarını belirten Fatih Demir, “Geçen ay Bolu Mengen’de yapılan eğitim ve tanıtım etkinliğine katıldık ve burada yine en az 20 çeşit Uşak yemeği hazırlayarak, Türkiye’nin önde gelen gurmelerine tattırdık. Bu şekilde hemen her ay bir fuara gidiyoruz ve ilimizin lezzetlerini tattırıyoruz. Uşak’ın yemek konusundaki en büyük eksiklerinden biri de patent alınmaması. Şu anda tarhana ile ilgili patent çalışmasını Uşak Valiliğimiz yürütüyor. Bu güzel bir gelişme, fakat diğer yemekler için de bir an önce patent alınması lazım. Bugün dünya Türkiye’yi Antep mutfağı ile biliyor. Tanıtım için yemek kültürünü yaşatmak ve ön plana çıkarmak çok önemli” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim