Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı! Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı!
Uşak'ta Sarıkamış Harekatının 103. yılı dolayısıyla yürüyüş ve anma etkinliği yapıldı. Sabah saatlerinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile Karaağaç mahallesindeki Anıt Tepe'ye kadar yürüdü. Vali Salim Demir, Milletvekili Alim Tunç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve kent protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşün ardından Anıt Tepe'de Sarıkamış Harekatı ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.  Etkinlikte konuşan Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı'nın önemine değindi. Türk milletinin tarih boyunca hiç bir güce boyun eğmediğini belirten Mercan, Sarıkamış şehitlerinin çok güç şartlarda vatan savunması için canlarını verdiğini belirterek gelecek nesillere bu kararlılığın aktarmak için çaba harcadıklarını söyledi.  Etkinlik sonunda anma programına katılan İl protokolüne ve vatandaşlara tarhana çorbası ikram edildi. 
 
UŞAK VALİSİ SALİM DEMİR SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN ŞU MESAJLARI PAYLAŞTI:

Anadolu topraklarında yazılmış en büyük kahramanlık destanlarından birisi olan Sarıkamış Harekâtı 103. yılında ve her hatırlandığında yüreğimizi derinden yaralayan bir vatan savunmasıdır. 90 bin vatan evladının düşmana, yokluğa ve bunlar kadar etkili dondurucu soğuğa karşı vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık uğruna gözlerini kırpmadan şehadete ulaştıkları, şanlı tarihimizin hüzünlü sayfalarından biri olarak hafızalarımızda yer almış, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 22 Aralık 1914’te başlayıp 15 Ocak 1915’e kadar devam eden Sarıkamış Harekâtı Allahuekber Dağlarında, Osmanlı kuvvetlerimizin Rus kuvvetlerine karşı verdikleri bir mücadele olarak ecdadımızın vatanı için ne gibi fedakârlıklar yapabileceğini göstermesi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Binlerce askerimizin bu harekâtın sonunun ölüm olduğunu bile bile gittikleri yoldan dönmemeleri ecdadımız, kahraman Türk askerimizin verilen emre ne kadar büyük bir sadakatle itaat ettiğine de işaret etmektedir. Bundan 103 yıl önce Sarıkamış’ta yaşanılanlar, özellikle geleceğimizin teminatı genç nesillerimizin ibret alarak önemli dersler çıkarmaları gereken büyük kahramanlık şaheseridir. Bu vesileyle Sarıkamış Harekatı’nın 103. yıl dönümünde vatanı uğruna hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.
Editör: TE Bilişim