Uşak'ta toza dikkat! Dışarıda koşu ve spor yapmak isteyenler bir kaç gün beklesin! Uşak'ta toza dikkat! Dışarıda koşu ve spor yapmak isteyenler bir kaç gün beklesin!
        Uşak Belediyesi ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından, Ahilik Haftası nedeniyle, eski adliye binasının bulunduğu alana açılan, 'Son Ustalar' konulu fotoğraf sergisi, açıldı.



        Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi arkeologu Cengiz Doğan tarafından çekilen 70 fotoğraftan oluşan serginin açılışını; Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.



        Sergide; halıcılık, berberlik, semercilik, el matbaacılığı, keçecilik, saraçlık, ok ve yay ustalığı, ahşap oymacılığı, dökme kadayıfçılık, kalaycılık, saatçilik, fırça tabelacılığı, çobanlık, saz ustalığı, davulculuk, kök boyacılık, kürek helvacılığından ekmek ustalığına kadar topluma yararı dokunan 70 meslek erbabının fotoğrafları yer aldı.



        Fotoğrafları çeken Cengiz Doğan, sergi açılışının ardından Uşak Valisi Salim Demir ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile beraberindekilere, fotoğrafların öyküsünü ve son ustaların çalışma koşullarını anlattı.



        Ahiliğin bir gelenek olduğunu dile getiren Cengiz Doğan, "Ahilik, sadece ekonomik bir birliktelik değil, aynı zamanda kültürel, ahlaki ve manevi bir boyutu olan bir kurumdur. Ahilik teşkilatı,  sadece esnafın değil aynı zamanda halkın da menfaatlerini gözeten güzide bir oluşumdur. Ahilik aynı zamanda bir eğitim kurumudur ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında önemli rol oynamaktadır. Şimdiye kadar yaptığım en önemli gözlem, mesleği olan bireylerin dünyanın neredesinde olursa olsun karnının aç kalmayacağıdır. Bu bakımdan, bugün başlayan eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle de velilerimize küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Çocuklarını meyilli oldukları mesleklere yönlendirsinler. Çünkü bu memleketin sadece doktora, hukukçuya veya mühendise değil, her meslek gruplarına ihtiyacı var" dedi.



            BAŞKAN CAHAN: AHİ, SİFTAH YAPMAYAN KOMŞUSUNU DÜŞÜNENDİR
            Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da burada bir açıklama yaptı. Ahiliğin mesleklerin değil, ahlak ve maneviyatın yaşatıldığı bir müessese olduğunu dile getiren Cahan, "Ahi, siftah yapmayan komşusunu da düşünendir ve bu anlayışa bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.  Ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyunların üstesinden gelmek için ahilik kültürünü terk etmemeli ve bunu gelecek kuşaklara da aktarmalıyız" diye konuştu.



BAŞKAN CAHAN, HASAN KURNAZ'DAN KENDİ FOTOĞRAFININ HİKAYESİNİ DİNLEDİ
Öte yandan Başkan Nurullah Cahan, Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz'ın fotoğrafını, Hasan Kurnaz'la birlikte inceledi. "Burada da ekmeğin ustası var" diyen Başkan Cahan, Hasan Kurnaz'ı mesleğe verdiği emeklerden dolayı tebrik etti.
Editör: TE Bilişim