TEMA Vakfı Uşak İl Temsilcisi Doç.Dr. Barış Metin Uşaklıları umut yeşertmeye çağırdı. Metin 24 Nisan’da dikmeyi planladıkları bin sedir ağacı fidanı dikimi için tüm Uşak halkını davet etti.

Kısa adı TEMA olan, “Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı”, Uşak İl Temsilciliği 24 Nisan Pazar günü merkeze bağlı Muharremşah Köyünde bin adet sedir fidanı dikmeye hazırlanıyor.

“FİDANLAR AĞAÇ OLSUN UMUTLAR YEŞERSİN”

Uşak’ta 2 yıl öncesine kadar temsilcisi ve faaliyeti olmayan TEMA, Doç. Dr. Barış Metin’in,”TEMA Uşak İl Temsilcisi” olarak atanmasından bu yana geçen sürede Uşak ve ilçelerinde yakalşık 4 bin 500 sedir, karaçam ve selvi fidanı dikerek, Uşak’ın yeşillendirilmesinde büyük bir katkı sağladı. İl Temsilcisi Barış Metin, iki yılda Uşak ve ilçelerinde sıfır olan TEMA gönüllüleri sayısını da yaklaşık olarak 3 bin kişiye çıkardı. Metin TEMA gönüllü sayısını önümüzdeki bir yıl içerisinde Uşak’a 5 bin kişiye çıkarmayı hedeflediğini de belirtti.

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

TEMA Vakfı Uşak İl Temsilcisi Barış Metin, doğal varlıkları koruma mücadelesinde gönüllülerin çok önemli rol oynadığına dikkat çekti. Metin, “Sivil toplum gücünü gönüllülerden alır. Herkesi gönlüne en yakın sivil toplum kuruluşuna gönüllü olmaya davet ediyorum” dedi.

TEMA Vakfı Uşak İl Temsilciliği olarak, “Uşak Çöl Olmasın” sloganı ile hareket ettiklerini belirterek, “24 Nisan Pazar Günü tamamen TEMA Gönüllüleri tarafından bağışlanan yaklaşık bin sedir ağacı fidanını Muharremşah Köyünde bulunan şehitliğe dikeceğiz. Fidan dikim törenine tüm Uşak halkını bekliyoruz. Tüm çalışmalarımız, “Uşak Çöl olmasın” ve her fidanla Uşak’ın umutları yeşersin diyedir” ifadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim