Ekip soğuk hava şartlarına rağmen çıktıkları dağın zirvesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü yazılı olan ‘Ey Türk kadını! sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ pankartını açtı.

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

Türkiye’yi derinden sarsan Özgecan Arslan cinayeti protesto etmek amacıyla Uşak Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü Uşak’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bulkaz Dağına 10 kilometre tırmanmak için Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Gürpınar Beldesi’nin doğu kısmında yer alan Bulkaz Dağına eteklerine geldi. Ekip saat 08.45’de çay ve kahvaltı molası verdikten sonra saat 09.00 da dağa çıkışı başlattı. Lisanslı konuk sporculardan oluşan 12 kişilik bir ekiple tırmanan Uşak Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü Başkanı Sadi Yalgın ve ekibi dağın zirvesine Özgecan’ın resmini ve Türk bayrağını dikti.

 Ekip ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün  sözü yazılı olan ‘Ey Türk kadını! sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ pankart açtı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yalgın, burada duyarlılığı ortaya koyduklarını dile getirdi. Emekli matematik öğretmeni olduğunu söyleyen Yalgın, gençlerin Özgecan konusunda son derece duyarlı olduklarını ve tepkilerini böyle bir organizasyon ile göstermek istediklerini belirtti. Yalgın ;"Duyarlılık yaşamın her alanında geçerlidir. Gençlerimizin spor yolu ile değerlerimize ve duyarlılıklarımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Kulübümüzün üyelerinin çoğunluğu gençlerden oluşmaktadır ve bu tür olaylara karşı duyarlılardır. Gerçi insan olan her kişi duyarlılık göstermektedir. Bu olayı yaşatanlar Türk toplumunun yüz karasıdır ve erkek olduğumuz için de utanç duyulacak olgudur. Artık yeter diyoruz! Kadınlarımız özgür olmalıdır." dedi.

Özgecan'ayapılınları insanlık dışı olarak nitelendiren Yalgın, toplum olarak şiddete karşı duyarlı olunması gerektiğini ve bu konudaki bilinçlenmenin gerçekleşmesinde annelere büyük görevler düştüğünü vurguladı. Yalgın, "Kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Biz de sesimizi spor yolu ile duyurmak için hareket ediyoruz. Toplumsal duyarlılık gerekiyor. Kadınlarımıza bakış açısının değişmesini talep ediyoruz. Kadınlarımıza şiddet uygulanmasın, tacize uğramasın ve caniler tarafından öldürülmesin! istiyoruz. Yalnızca kadınlarımıza değil, erkek evlatlara da şiddet uygulanmasın. Şiddet gören çocuk, şiddet yanlısı olur. Sevgi içinde büyütülmelidir. Hepimizin evladı, kız kardeşi ve annesi var. Artık yeter diyoruz! Kadınlarımız korkusuzca sokaklarda dolaşabilmelidir. Özgürce ve korkmadan seyahat edebilmelidir. Bu öz güveni onlara kazandırmalıyız. Bu son olay ise insanlık dışıdır. Bu ülkenin evlatları cani olamaz. Annelere büyük görev düşmektedir. Erkek evlatlarını kadınlarımızı üzmemeleri konusunda bilinçlendirmelidir." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim