1994-1999 döneminde Uşak Belediye Başkanlığı yapan ve sahibi olduğu AVM binası kaçak inşaat iddialarıyla gündeme gelen işadamı Erhan Akçay, belediye başkanlığı görevi döneminde kaçak yapıyla yoğun mücadele ettiğini ifade etti.
Bir süre önce Uşak Belediyesine bağlı ekiplerin mühürleme ve yıkım işlemi için gittiği Karun AVM’nin bir bölümünün kaçak olduğu ifade edildi. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Keskin ve Halil Arslan’ın da yer aldığı ekipler, olay yerine gelen polisin başlattığı işlem nedeniyle geri döndü. Uşak Belediyesi ekiplerinin tebligat yapmadığı gerekçesiyle yıkım işlemini gerçekleştiremediği belirtildi. Aynı konu üzerinden, Uşak Belediyesi’nin üst düzey bir yöneticisinin Erhan Akçay’dan çöp kamyonu satın alarak belediyeye bağış yapması yönünde bir talepte bulunduğu da sosyal medyada iddia edildi. 
Uşak Belediyesi’nin yıkım ekiplerinin Karun AVM’ye gitmesi ve akabindeki iddialar üzerine, Erhan Akçay’ın sahibi olduğu şirket, basın kurumlarına reklam ve haber ilanlar vermeye başladı. 

Uşak'ta  depreme dayanıksız olan binanın sadece yarısı yıkılacak Uşak'ta depreme dayanıksız olan binanın sadece yarısı yıkılacak

ERHAN AKÇAY: BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ DÖNEMİNDE KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE ETTİK
Karun AVM’nin tanıtımı kapsamında yerel bir TV kanalına özel mülakat veren Erhan Akçay, burada ilginç ifadeler kullandı. Karun AVM’nin bulunduğu alanla ilgili medyada sık sık eleştirilen ve kaçak inşaat iddialarıyla gündeme gelen Erhan Akçay, şu ifadeleri kullandı:
“Uşak’a hem sosyal, hem de iş hayatı bakımından faydalı olmaya çalışıyorum. Tabii ki mütevazi davranmıyorum. Epeyce şey kattım Uşak’a. Eksik olan tarafları söylemek istiyorum. Ben hem Tekstil İşverenleri Sendikası ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptım. Organizenin kurulmasında da başkanlık yaptım. Daha sonra siyasete atıldım ve Uşak’a 5 yıl belediye başkanı olarak hizmet ettim. Belediye Başkanlığım döneminde Uşak’ın sorunları büyüktü. Belirli bir şekilde en büyük derdimiz altyapıydı. Her şehirde bu sorun var ama Uşak’ta daha büyüktü. Uşak’ın ortasından Dokuzsele geçer ve dereye 200 deşarjla kanalizasyon akıyor. Bir de su derdi vardı ve bu 2 olaya çok büyük önem verdik. Uşak’ın tamamının kanalizasyon işi ve Uşak’ın tamamının su işi. Bu hizmet altyapı olmadan yapılmaz. Tekrar yapmak ve kazmak imkanı olmaz. Bu nedenle bu sorunu öne aldık.”

Belediye Başkanlığı dönemindeki kaçak yapı sorununa dikkat çeken Erhan Akçay, şöyle dedi:
“Arkasından kaçak yapıyı durdurmak. Kent Konseyimiz vardı ve hep birlikte kaçak yapı dursun dedik. 18. Madde’yle beraber Uşak’ı daha düzenli ve kaçak yapı yapılmayan bir kent haline getirdik. En son Küçükler Barajı’nı DSİ’nin yapması gerekli olan işi, hem o bölgedeki sulama sistemlerini, hem de kente su verecek sistemi biz yaptık. Bu arada bir ilavesi de üniversite. Hakikaten çok uğraştık ve bugün kurulu olan Uşak Üniversitesi’nin yeri, Orman İşletme’ye aitti. Bin dönümlük araziyi Uşak Üniversitesi’ne tahsis ettirdik. Bugün Uşak Üniversitesi orada varsa bunda benim de katkım vardır.” 
Karun AVM’nin yapıldığı döneme dikkat çeken Erhan Akçay, Ata Park’ta koyunların otladığı dönem olduğunu belirtti. Erhan Akçay, Kültür Sitesi’nin kendi döneminde Ata Park çevresinde kurulduğunu ve bölgenin o döneme göre canlandığını aktardı. 
 

Editör: Ali ARASLI