Kayıp Pelin Karaca'nın cesedi Uşak'ta bulundu Kayıp Pelin Karaca'nın cesedi Uşak'ta bulundu
Uşak ve Kütahya’nın ortak değeri Murat Dağı’na kurulması planlanan ve bu konuda çevrecilerin yoğun tepkisini çeken altın madeni projesinin, bir benzeri de Çanakkale’nin Kirazlı köyünde bulunuyor.

Çanakkale’nin Kirazlı köyündeki altın madenini de yine başka bir Kanada merkezli şirketin Türkiye taşeronu üstleniyor. 

Çanakkale’nin Kirazlı köyündeki altın madeninde de aynı Murat Dağı’ndaki süreç işledi ve bu bölgedeki maden projesine ÇED olumlu raporu verildi. 45 bin ağacın kesilmesine izin verilen ÇED raporu uygulandı ve kesilen ağaçların sayısının 195 bin ağaç olduğu ortaya çıktı. 

Şimdi aynı durum Uşak’ın akciğerleri ve bölgenin su kaynağı olan Murat Dağı için de geçerli. Bilindiği gibi kısa bir süre önce Kütahya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Murat Dağı’ndaki altın madeni projesine ÇED olumlu raporu verdi ve bu konuda bir çok eylem yapıldı. İktidar partisi AK Partili bazı isimler de maden projesine karşı çıktı ve bu konuda yargı süreci başladı. 

Dün Çanakkale’nin Kirazlı köyündeki altın madeni projesine karşı çıkan grupların taşıdığı, “Kapitalizm gölgesi para etmeyen ağacı keser” pankartları dikkat çekti. 

Murat Dağı’nı korumak için yapılan çalışmalar kaldığı yerden devam etmeli ve toplumsal bazda bir ‘Öğrenilmiş Çaresizlik’ duygusu asla ve asla içselleştirilmemeli. 

Murat Dağı’ndaki ağaçların akıbetinin de Kirazlı’dakiler gibi olmaması için kamu kurumu, milletvekilleri ve toplumun her kesiminin bu konuya el atmasında yarar var. 
ALİ ARASLI/// 
Editör: TE Bilişim