Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor
Uşak Belediyesi bünyesinde Uşaklıların hizmetine açılan Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı’nda Robotik Kodlama ve Zekâ Gelişim Atölyesi 5 ile 15 yaş aralığında çocuklara kodlama ve yazılım eğitimleri vererek geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor. Çocukların yapmış olduğu robotları inceleyen Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, geleceğin teminatı olan çocuklarla gurur duyduğunu belirtti.



Uşak Belediyesi’nin hizmete açarak her yaştan vatandaşının yararlanmasını sağladığı Şehit Eren Bülbül Dikilitaş Mahalle Konağı, bünyesinde bulundurduğu çeşitli kurslarla Uşaklıların çeşitli alanlarda hizmet almasını sağlıyor. 4 kattan oluşan Mahalle Konağı’nda kadınlar için spor salonu, meslek edindirme kurslarının yanı sıra 5 ile 15 yaş arasındaki çocuklar için Uşak’ta bir ilk olan Robotik Kodlama ve Zekâ Gelişim Atölyesi’ni barındırıyor. Atölyede eğitim alan çocuklar burada robotik kodlama, bilgisayar yazılımı, 3D teknolojik kodlama ile matematik ve fen bilgisi ile ilgili eğitimler alıyorlar. Bu eğitimlerin yanı sıra çocuklara günlük hayatta karşılaştıklarını sorunları çözebilmeleri adına iletişim bilgisini geliştirme ve günlük hayatlarını planlamaları için eğitimler veriliyor.



Çocukların yaptıkları robotlar için WeDo 2.0 legoların yanı sıra geri dönüşümden elde edilen ped şişe, mavi kapak, teneke kutular, çöp şişler ve dil çubukları kullanılıyor. 
İkbal Yörük: “Başkanımızı Çok Seviyoruz, Burayı Bilim Yuvasına Dönüştürdü ve Bizleri Bilime Teşvik Etti”
Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi İkbal Yörük, atölyenin kendilerine çok faydalı olduğunu, burada yazılım ve kodlama ile ilgili pek çok şey öğrendiklerini dile getirdi. Yörük, ilerde bir bilim insanı olmak istediğini belirtirken Başkan Cahan’ı çok sevdiğini burayı güzelleştirdiği ve kendilerini bilime teşvik ettiğini söyleyerek Başkan Cahan’a teşekkür etti.



Toki Şefkat Ortaokulu öğrencisi Fatmanur Aydın ise atölye sayesinde günlük programlarını planlamayı ve legolardan robot yapmayı öğrendiklerini aktardı. Aynı zamanda zekâ oyunları oynayarak matematiksel zekâlarının da geliştiğini söyledi. İlerde bilim insanı olmak istediğini belirten Aydın kendilerini bu imkânı veren Nurullah Cahan’a bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini söyledi.



Melek Aslan: “Nurullah Cahan’ın Çocuklarımız Üzerinde Emeği Çok Büyük”  
Robotik Kodlama ve Zekâ Gelişim Atölyesi’nin eğitmeni Melek Aslan, atölyeye ilk girdiği anda çok büyük bir heyecan duyduğunu ve burada çok güzel şeyler başaracaklarına inandıklarını belirtti. Atölyeyi çocuklarla keşfeden Aslan, atölyeye Nurullah Cahan’ın ellerinin değdiğini hissettiklerini söyledi. Aslan ayrıca şu açıklamalarda bulundu: “Nurullah Cahan çocuklarımızı bilime teşvik etti. Yaptığı bütün hizmetlerinde olduğu gibi bu hizmetinde de mükemmeldi. Burayı çocuklarla keşfetmeye başladığımızda Nurullah Cahan’ın çok güzel bir yer yaptığını burayı bir bilim yuvası haline getirdiğini gördük. Bundan sonra da biz onun bize emanet ettiği bu mükemmel yeri daha da geliştireceğiz. Kendisine minnetlerimizi sunuyoruz”



Başkan Cahan: “Burada Çocuklarımızı Bilimle Buluşturuyoruz, İnşallah Geleceğimiz Emin Ellerde”
Uşak’ta her okuldan çocuğun eğitim aldığı atölyeyi bilim yuvasına dönüştüren Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan atölyeyi ziyaret ederek miniklerle sohbet etti. Miniklerin aldığı eğitimler hakkında atölyenin hocası Melek Aslan’da bilgi alan Başkan Cahan çocukların yapmış olduğu robotları inceledi. Çocuklarla hoşça vakit geçiren Başkan Cahan, kendi robotlarını yapan çocuklarla buluşmaktan, onları böyle bir bilim yuvasıyla buluşturmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Cahan ayrıca kendilerine güvenerek çocuklarını Uşak Belediyesi’ne emanet eden velilere ve nezih bir ortamda çocukları yetiştiren Melek hocaya teşekkür etti. 
Etkinlik atölye öğrencilerinin Başkan Cahan’a çiçek ve hediye takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Editör: TE Bilişim