Uşak Devlet Hastanesi’nin Dörtyol’daki eski binaları yıkılıyor. Başlayan yıkım faaliyetleri kapsamında, acil binası ile hasta yatış servisinin bulunduğu kısımdaki binalar yıkılmaya başlandı.

Yıkımı gerçekleştiren Emrah Vural, 1 Eylül Devlet Hastanesi’yle başladığını ve 2 ay içinde dörtyoldaki binanın da yıkılacağını kaydetti.

Demirlerin ayıklanacağını ve alanın temizleneceğini ifade eden Emrah Vural, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vural, “Eski SSK Hastanesi binalarını yıktık ve orayı tertemiz hale getirdik. Şimdi Dörtyol binasını yıkıyoruz ve kısa bir sürede buradaki yıkım biter. 2 aya kadar, bu alanı binalardan arındırmış oluruz. Yıkım işi bizim işimiz” dedi.

Nöroloji Bölümü Neye Bakıyor? Nöroloji Bölümü Neye Bakıyor?

hastane1-1

İSMAİL GÜNEŞ: 250 YATAKLI 2. BASAMAK HASTANE OLACAK

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, söz konusu bölgeye 250 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapılacağını belirtti. Planlama ve projelendirmenin yapılacağını belirten Güneş, şu bilgileri verdi:

"Yıkımdan sonra, bu alana 250 yataklı bir devlet hastanesi inşa edilecek. Bunun için biraz zamana da ihtiyaç olacak”.

Güneş, yıkımı tamamlanan eski SSK Hastanesi binasının bulunduğu bölgeye de ağız ve diş sağlığı merkezinin kurulacağını belirtti.

hastane2-2

Hastane binaları farklı dönemlerde yaklaşık 100 yıl hizmet verdi

Öte yandan eski Uşak Devlet Hastanesi binaları, kentte yaklaşık 100 yıl hizmet verdi. Gedikzade Mehmet Efendinin bağışladığı, iki tane tatlı su kaynağı bulunan geniş bir bahçe içerisindeki araziye yapıldı. 1915'te “Memleket Hastanesi” olarak faaliyet gösteren binayı, 1922'de Yunanlılar yaktı.

Bunun üzerine 25 yataklı yeni bir hastane daha yapıldı ve 1923'te hizmet vermeye başladı.

1955’te ilave 50 yatak ve daha fazla personel görev yapmaya başladı. O dönemde 1 başhekim, 1 operatör, 1 eczacı ve 1 hasta bakıcının görev yaptığı hastane zamanla büyüdü. Zamanla artan yatak kapasitesi 1974’te 325’e çıktı.

Hayırseverlerin destekleriyle diyaliz ve poliklinik binaları inşa edildi.

2007’de eski SSK hastanesine de bünyesine alan hastane, 2013'te taşındı. Ankara karayolu üzerine yapılan yeni binaya geçen hastane, 2016’da da tıp fakültesi bünyesine dahil oldu.

hastane3-2

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olunca sorunlar başladı

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi verilmeyen randevularla gündeme geldi. Hastane binası modern binaya taşınırken, randevu almakta zorlanan hastalar oldu. Randevuyla ilgili tepkiler üzerine ilave doktor ve personel alımları yapıldı. Hastanede şu anda üniversite hocaları ve normal doktorlar çalışıyor. Hastane yönetimi, randevu sorunlarının yaşandığına dair iddiaları bugüne kadar hiç kabul etmedi. Uşaklı vatandaşlar, şimdi yeni yapılacak olan hastane binalarını bekliyor. Çünkü mevut Tıp Fakültesi Hastanesi'nden memnuniyet oranı eskiye göre düşük.

hastane4-2

Editör: Ali ARASLI