Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!
Ekonomi ve küresel operasyon uzmanı Ramazan Kurtoğlu, altın rezervleri ve Türkiye’deki potansiyel hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kriz döneminde altının çok büyük değer kazandığını belirten Kurtoğlu, gazeteci Ruhat Mengi’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaklaşık olarak 10 bin tonluk çıkarılmayan altın rezervinin bulunduğunu ve bunun çok büyük bir kısmının Ege Bölgesi’nde yer aldığını söyledi.

Ramazan Kurtoğlu, “Kriz dönemlerinde Merkez Bankaları’nın altına olan yatırımları artar. Çin sessiz sedasız Seyir isimli bir şirketle piyasadan altın topluyorlar. Bir bilgi vereyim. Dünyada ortalama olarak altının bir onsu yaklaşık 28,3 gram. Ben kilo üzerinden gideceğim. 1 Kilo altının çıkarılma maliyeti ve satış maliyeti incelendiğinde, çıkarılma maliyetinin daha fazla olduğunu görüyoruz. Neden peki altın değerli? Çünkü altın üzerinden küresel manipülasyon önü kapatılır. New York Merkezli Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre 190 bin civarında altın rezervi var. Bir de yapılan incelemelere göre de dünyadaki çıkmayan 90 bin ton altın var ve bunun 10-11 bin tonu Türkiye’de ve çoğunluğu da Ege Bölgesi’nde” dedi.

Ramazan Kurtoğlu, “10 bin ton altın toprağın altında ve bunun çıkarılması lazım. Esas küresel para oyunu altın üzerinde oynanıyor. 1944’ten beri dünyanın rezerv parası dolardır ve dolar da altına bağlıydı ve bunun bağını kopardılar. Şu anda dünya genelindeki olayların ana nedeni yeni bir rezerv paradır” diye konuştu.

UŞAK’TA AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ALTIN MADENİ YER ALIYOR
Öte yandan Ege Bölgesi’nde altının en yoğun olarak çıkarıldığı Uşak, Avrupa’nın en büyük altın madenine ev sahipliği yapıyor. Madenin ülke rezervinin çok büyük bir kısmını bünyesinde barındırdığı ifade ediliyor. Kışladağ’daki altın madeni, 2021’den itibaren değirmen sistemiyle üretimi sürdürecek.
 
Editör: TE Bilişim