Uşak’ta yıkım kararı verilen Uşak Belediye İşhanı’nın tamamının yıkılmayacağı öğrenildi. Buradaki mülkiyetin yüzde 70’ne sahip olan Uşak Belediyesi’nin yıkım kapsamında kalan yüzde 30’luk kısım için nasıl bir çalışma ortaya koyacağı belirsizliğini koruyor. 

Uşak Belediye İşhanı’ndan daha önce tapusunu ayıran 1 beyaz eşya ve motosiklet tüccarı ile 2 düğün salonu sahibinin mülkiyetlerine şu anda dokunulmayacağı belirtildi. Yıkım ihalesiyle ilgili ilanda 200 ada 31 parsel olarak belirtilen kısmın yıkılacağına dair bilgi verildi. Aynı dönemde yapılan ve sonradan tapuları ayrılan 200 adadaki 28 ve 30 parseller için ise hiçbir işlem yapılmayacak. Önümüzdeki günlerde yarım yamalak olarak yıkılacak olan Uşak Belediye İşhanı’nda yeri olan bir grup esnafa ise burada ticari alan yapılacağına dair sözler verildiği ifade edildi. 
Uşak Belediyesi yönetimiyle ters düşmemek için ismini vermek istemeyen bir hak sahibi, yıkılacak yerlerde esnafın mağdur edilmemesini istedi. 

Uşak'taki bu kavşak 4 gün boyunca kapalı olacak! Uşak'taki bu kavşak 4 gün boyunca kapalı olacak!

UŞAK BELEDİYE İŞHANI NASIL YAPILDI?
Uşak’ta 1978’de temeli atılan ve 1981’de anahtar teslimi yapılan Uşak Belediye İşhanı, temeli atıldığı günden itibaren tartışma konusu oldu. Yapıldığı dönemde yüzde 100’ü Uşak Belediyesine ait olan ve yaklaşık 300 dükkan ve ofisin bulunduğu, A, B, C ve D bloktan oluşan Uşak Belediye İşhanı,  Ağustos 1995’te, dönemin Belediye Başkanı DYP’li Erhan Akçay tarafından ihaleyle satışa çıkarıldı. Buna göre buradaki dükkan ve ofislerin yarısı satıldı. Aynı zamanda bir dönem halk ekmek fabrikası da bu binada hizmet verirken, sonraki dönemlerde kapatılıp, Gıda Bankası’na çevrildi. Burada UMPAŞ’a ait olan süpermarket olarak kullanılan zemin kat ve diğer dükkanlar, tekrar belediye tarafından satın alındılar ve belediyenin son duruma göre payı yüzde 70’e çıktı. Uşak Belediyesi yönetimi, kente yeni bir meydan kazandırmak ve tarihi Ulu Cami, Burma Cami ve Belediye İşhanı’nın arka cephesinde bulunan tarihi yapıları gün yüzüne çıkarmak için binanın yıkımını gündeme aldı. Bunun üzerine buradaki dükkanların değerleriyle ilgili Uşak Belediye Meclisi üyelerinin oluşturduğu encümende bir çalışma yapıldı. 8 Kasım 2022 tarihli ve Uşak Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından, belirlenen rakamla birlikte anlaşmak isteyen mülk sahiplerine, davetiye niteliğinde resmi bir yazı tebliği edildi. Yıkım kararı bir önceki dönemde uygulanmazken, yeni belediye yönetimi ise Ağustos 2024’e kadar hak sahiplerine süre verdi ve sürenin ardından yıkım için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkıldı. 

Editör: Ali ARASLI