Uşak'tan İstanbul, Ankara ve İzmir'e otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? Uşak'tan İstanbul, Ankara ve İzmir'e otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu?
Uşak’ın Eşme ilçesindeki Gedik Piliç, tavuk kesimi ve benzeri bölümleri Türk personel bulmakta zorluk çekiyor.
Şirket bu alanlarda çalışacak personeli Nepal ve Pakistan gibi ülkelerden getiriyor. Pakistanlı ve diğer Müslüman ülkelerden gelen personel kesimde çalışıyor. Çünkü helal kesim olması için bu yol tercih ediliyor. 
Gedik Piliç, bazı bölümlere eleman bulamadığı için Nepal ve Pakistan üzerinden ek personel getiriyor.
Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşuna giren şirketin 500 yeni personele daha ihtiyacı var.
Tavuk sektörü çok zorlu bir alan olduğu için çalışmak istemeyenler de oluyor.
Gedik Piliç’te şu anda 3200 çalışan evine ekmek götürüyor. Personelin 193’nü Pakistan ve Nepal üzerinden getirilen yabancılar oluşturuyor.
ŞİRKET YASAL HAKKINI KULLANIYOR VE YENİ PERSONELE İHTİYAÇ VAR
Gedik Piliç yetkilileri, şirkette çalışan personele her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Tavukçuluğun kolay bir iş olmadığını belirten yetkililer, normalde 8 saat mesai yapıldığını belirtti.
Ek mesainin verildiğini belirten yetkililer, zor bölümlerden birinin kesim olduğunu söyledi.
Şirket yetkilileri, bu alanların Türk vatandaşları tarafından istenmediği için böyle bir yola başvurduklarını anlattı. Şirketin yasal yollarını kullandığı ve hatta limitin de altında yabancı bulunduğu bilgisi edinildi.
AVUKAT RAMAZAN TAŞKIN: GEDİK PİLİÇ 500 YENİ PERSONEL ALACAK
Gedik Piliç’in Avukat Ramazan Taşkın, şirketin Eşme ve çevresindeki il ve ilçe ekonomilerine hayat verdiğini söyledi. 
Gedik Piliç’in 3 bin 200 çalışanının bulunduğunu belirten Taşkın, sadece 193 yabancı personel olduğunu kaydetti.
İlave 500 kişinin istihdam edileceğini kaydeden Taşkın, şirketin her hangi bir KPSS ve benzeri şart aramadığını vurguladı.
Avukat Ramazan Taşkın şöyle konuştu:
“Gedik Piliç, her geçen gün büyüyen ve hedeflerini de bu doğrultuda çizen bir firma. Eşme, çevre ilçe ve illerdeki ekonomiye büyük katkısı var.
Uşak’ın da İSO 500’de yer alan bir şirketi. Mümkün mertebe personelimizi Eşme ve çevresindeki il ve ilçelerden almaya çalışıyoruz.
Fakat bazı bölümlerde çalışmak istemeyenler de olabiliyor. Kesimhane, bu alanlardan bir tanesi. Netice itibariyle bu tavuğun kesilmesi lazım.
Yurtdışındaki bazı ülkelerden gelen 193 çalışanımız var. Bunların hepsi yasal yollarla ülkemize gelen personeller. Ayrıca şirket ve yöre halkıyla da uyumlular."
SADECE GEDİK DEĞİL BAZI ŞİRKETLERDE DE BENZER DURUM VAR
Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre söz konusu durum sadece Gedik Piliç’e özgü değil. Kentteki bazı tekstil firmaları da yurtdışından işçi getirme yoluna gidiyorlar. Bu konuda yasal belirlenmiş bir kota var ve buna göre hareket ediliyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yurtdışından gelecek işçilerin sayısını en alt seviyede tutuyor. Bakanlık çoğu zaman yasal hakkın da altında izin veriyor.
HABER: ALİ ARASLI//
EDİTÖRÜN NOTU:
Yabancı personele karşıt değiliz. Gedik Piliç'i ve diğer şirketleri bu noktada anlıyoruz. Gönlümüz, Nepalli'nin de, Türk'ün de kendi topraklarından çalışmasından yana. Burada her hangi bir yabancı karşıtlığı gibi bir durum yoktur. Benzer duruma, bizler de düşebiliriz. Düşmez kalkmaz bir Allah... Bu haberdeki tek amacımız, ülkemizdeki çalışma sisteminin geldiği durumu ortaya koymaktır. Kesimhanede Türkler de çalışıyor olabilir. Başlık bu noktada habere dikkat çekmek için atılmıştır. 
Editör: Ali ARASLI