Karahallı’nın Paşalar ve Dumanlı köyünde sağlık taraması yapıldı Karahallı’nın Paşalar ve Dumanlı köyünde sağlık taraması yapıldı
AK Parti Uşak Milletvekili Güneş, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların bütçe görüşmelerinde söz aldı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi’nin istikrar sağladığını kaydetti. Güneş, “2018’de yeni bir yönetim sistemine geçtik ve her ne kadar geçmiş yıllara göre çok eleştirilmese dahi, muhalefet tarafından çok ciddi eleştiriliyordu. Hatta bizim de anlamadığımız güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş istiyorlardı. Son yıllarda pek bunu dile getirmiyorlar.  Osmanlı İmparatorluğu yıllarca padişahlar tarafından yönetildi ve Meşrutiyet ilanıyla bu yönetimler değişmiştir. Bizim için en anti demokratik görünen monarşide, bazen yöneticiler çok kabiliyetli olduğunda iyi sonuçlar çıkıyor. Bazen iyi sistemlerde kötü yöneticiler olunca sonu kötü durumlar oluyor. 1923’te mutlak monarşiden Cumhuriyete geçtik ve 1947’de de formaliteler sürdü ve seçimler böyle yapıldı” dedi.
A70Fc3C2 E990 42E0 930D A134E4D90298
YARDIMCI SAYISININ BELLİ OLMAMASI SİSTEMİN EKSİKLİĞİ
“Parlamenter sistemin iyi ve kötü yönleri var. Bir parti TBMM sayısının yüzde 50’sinden fazlasını aldığında büyüme ve istikrar oldu. AK Parti döneminde de önemli yatırımlar ve hizmetler oldu. Fakat azınlık olduğunda da koalisyon hükümetleri kuruldu” diyen Güneş, şöyle konuştu:
“Koalisyon hükümetlerinin ömrü hep kısa olmuş ve hükümetler kendini asla güvende hissetmezler. Koalisyonlarda her an hükümet düşme tehlikeleri mevcuttur. Rahmetli Ecevit, Güneş Otel’de pazarlıkla vekil alır ve hükümet kurar. Fakat O hükümette 10 vekilin hepsi bakan yapılmak zorunda kalır ve 2 yıl sonra hükümet tekrar sona erer.  2007’de 367 garabeti yaşandı ve sonrasında Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmeye başlandı. Hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi 2 başlılığa yol açmıştır ve biz 2018’den beri bu sistemle yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilir hale geldi ve sistemin de eksikleri ve aksaklıkları vardır. Fakat gen soruyla hükümetin düşürülememesi daha istikrarlı bir sistemi beraberinde getirdi. Burada bir eksiklik var ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı atanır diyor ve burada kaç yardımcı atanacağının belirtilmesi lazım.”
5B65Fc1F 72D3 47F4 B166 F7C3726783Ae
UŞAK İÇİN DESTEK TALEP ETTİ
Güneş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesiyle ilgili eleştirilere de, “Diyanetin bütçesi genel bütçenin içinde yüzde 1’in altında kaldı. 143 bin personeli olan Diyanet İşleri Başkanlığında şunu görüyorum. 130 milyar bütçesi var. Bu dönemde de yüzde 0,98 bütçesi var. Burada 16 bin caminin 11 binide kadro var ve dağılımda bir sorun var. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atama yönetmeliği değişmeli. Bir imam bir camiden kendi istemediği müddetçe alınmamalı. Bazı köylerimizde imamlarımız yok” diyerek yanıt verdi.
Uşak hakkında da konuşan Güneş, “Uşak’ta bir tane eğitim ve araştırma hastanesi var. Yatak ortalamasında iyiyiz ama Kula, Simav, Selendi, Gediz ve bir çok ilçe bize geliyor. Pek çok hasta olması nedeniyle sıkıntılar çekiyoruz. Mutlaka 250 yataklı bir hastane bize yapılmalı. 250 yataklı hastanenin yanı sıra Banaz’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan hükümet konağı ve Eşme’deki adliye binası için destek istiyorum” dedi. 
Editör: Ali ARASLI