Günümüzde cinsel yolla bulaşan birçok hastalık bulunmaktadır. Bu çeşitli hastalıklar kısa süre içerisinde cybh testi ile tespit edilerek tedavi edilebilmektedir. Bu hastalıklara erken teşhis oldukça önemlidir. Erken teşhis ile kısa süre içerisinde tedaviye başlanması önerilir.

CYBH Testi Nedir?

Cinsel yol ile bulaşan hastalıklar için bu test oldukça önemlidir. Cinsel yol ile bulaşan hastalıkların teşhis edilmesi için cybh testi kullanılır. Bu test ile kişiden belirli numuneler alınır. Ardından laboratuvar ortamında kan örneği incelenerek hastalıklar kolay bir şekilde teşhis edilir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Cybh testi, yalnızca cinsel yolla bulaşan hastalıklar için kullanılan bir testtir. Bu testin yapılması için hastadan kan örneği alınarak incelenmektedir. İncelenen kan örneği ile hastada herhangi bir cinsek yol ile bulaşan hastalığın olup olmadığı teşhis edilmektedir.

Hangi CYBH Testleri’ni Yapmalıyım?

Aktif bir cinsel yaşama sahipseniz, mutlaka cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test yaptırmalısınız. Hekiminiz sizin için en uygun olan cybh testi seçimini yapacaktır. Bu aşamada hekiminize açık olarak her şeyi anlatmalısınız. Aksi halde hastalığınız kolay bir şekilde teşhis edilemeyebilir.

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Birçok cinsel yolla bulaşan hastalık bulunmaktadır. En çok yapılan cybh testleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.      Klamidya

2.      Bel soğukluğu

3.      Hepatit B

4.      Hepatit C

Uşak'ta normal doğum daha yaygın hale gelecek Uşak'ta normal doğum daha yaygın hale gelecek

5.      Uçuk

6.      Kasık biti

7.      Frengi

8.      HIV

9.      Genital siğil

Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

Dört boyutlu ultrason, bebeğin en, derinlik boyutları ve uzunluk ile eş zamanlı olarak görüntülenmesini sağlayan bir ultrason türüdür. Bebeğin tüm el, ayak ve baş hareketleri dört boyutlu ultrason ile net bir şekilde görünür. Bu şekilde bebek anne karnındayken bile detaylı şekilde incelenir.

4D Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?

Dört boyutlu ultrason ile anne karnındaki bebek net bir şekilde izlenebilmektedir. Ancak erken dönemlerde bebeğin gelişimi az olduğu için dört boyutlu ultrason yeterince detaylı çıkmamaktadır. Bu nedenle bu işlem gebeliğin 19. Ve 24. Haftaları arasında gerçekleştirilmektedir.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?

Dört boyutlu ultrasonda aynı cihaz kullanılmasına rağmen farklı yöntemler ile işlem uygulanır. Ayrıntılı ultrasonda bebek tepeden tırnağa incelenirken, dört boyutlu ultrason ile bebeğin dış görünüşü ve hareketleri net bir şekilde görünür.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Alerji testi ile vücudun herhangi bir yerinde beliren reaksiyonlar, genel ve detaylı bir şekilde belirlenir. Çoğu kişi alerji testi ile neye karşı alerjisinin olduğu öğrenmektedir. Bu test üç farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlar:

1.      Deri pick test,

2.      İntradermal test

3.      Yama testi

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Sıklıkla görülen alerji çeşitleri ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

1.      Gıda alerjisi,

2.      Evcil hayvan alerjisi,

3.      Polen alerjisi,

4.      Kimyasal madde alerjisi,

5.      Böcek ısırığı alerjisi,

6.      İlaç alerjisi

Alerji Testi Aç Karnına mı Yapılır?

Alerji testi, hasta açken ya da tokken yapılabilir. Hastanın açlık durumu test sonucu için etkili değildir. Ancak istisnai durumlarda alerji testi için hastanın aç olması gerekebilir. Bu nedenle test öncesinden uzman hekimden bilgi alınması gerekir.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

İlaç alerji testi, deri pick testi ya da yama testi ile yapılmaktadır. Eğer bir ilacın o hastaya alerji yaptığından eminsek alerji testi uygulanmalıdır. Hastanın hayatını tehdit edecek derecede belirtiler var ise ilaç ile alerji testi yapılmamaktadır.

Editör: Ali ARASLI