ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Millet İttifakı’nın Uşak’taki uzantılarının oy tercihlerine yönelik yaptığımız anket sonuçlandı. Önceki gün başlattığımız anketimize toplam 448 okuyucumuz katılmayı tercih etti. “Millet İttifakı'nı temsil eden Uşak'taki hangi partinin adaylarına oy vereceksiniz?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 25’i kendi partisi olan CHP’ye ve yüzde 36,61’i de kendi partisi olan İYİ Parti’ye oy vereceğini bildirdi. Kendisini CHP seçmeni olarak tanımlayanların yüzde 12,50’si oyunu İYİ Parti’ye vereceğini belirtti. İYİ Parti seçmeninin ise yüzde 4,46’sı oyunu CHP’ye vereceğine dair oy kullanırken, Millet İttifakı’nın diğer bileşenlerinin yüzde 2,68’i CHP ve yüzde 1,79’da oyunu İYİ Parti’ye vereceğini kaydetti. Kararsızlar CHP’ye oy vermezken, İYİ Parti’ye yüzde 4,46 oranında oy verildi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN OYLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜ İYİ PARTİ’YE GİDİYOR

Sadece Millet İttifakı’nın oy oranları baz alındığında İYİ Parti’ye sadece kendi  seçmeni yüzde 44,09 ve ittifaktaki diğer partilerden; CHP seçmeninden yüzde 15,05 ve ittifakın diğer bileşenlerinden ise yüzde 2,15 oranında oy geçişi olduğu gözleniyor. Ankete katılan CHP’li seçmenin ise yüzde 30,11’i kendi partisinden başka partiye oy vermeyeceğini oyladı. İYİ Parti seçmeninin ise yüzde 5,38’i oy geçişi yapabileceğini ve CHP’ye oy verebileceğini oylarken, diğer partilerin seçmeni ise CHP’ye yüzde 3,23 oy geçişi tercihini işaretlediler.

ANKET SONUÇLARININ ANALİZİ

Ankete katılan İYİ Partili seçmenlerin büyük bölümü kendi partisinden başka bir partiye oy vermeyeceğini oylarken, CHP’den yoğun bir şekilde İYİ Parti’ye oy geçişi olduğu gözleniyor. Bu durumun temel sebebi de, İYİ Parti’nin birinci sıra milletvekili adayı olan Muhammet Gür’ün, 2019 yerel seçimlerinde seçimi kıl payı kaçırması olarak gösteriliyor. Yine CHP’nin Uşak’taki önemli oy bölgelerinden biri olan Eşme’den de Muhammet Gür’e yoğun bir oy geçişi olabilir. Muhammet Gür’ün Eşmeli olması, daha önce Eşmeli aday gerekçesiyle oyunu AK Parti’ye veren seçmenin de tercihini İYİ Parti’den yana kullanmasına neden olabilir.

Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil! Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil!

ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

EDİTÖRÜN NOTU: Anket internet ortamında yapılmıştır. Elbette tam olarak gerçeği yansıtması mümkün değildir. Fakat belli bir eğilimi de ortaya koyabilir. 

Editör: TE Bilişim