Uşak’ta partilerin 2023 milletvekili adayları belli oldu. Mevcut 2 vekil tekrar listede yer almazken, AK Partili İsmail Güneş, birinci sıradan tekrar aday gösterildi. AK Parti’deki sıralama ters köşe yaptı.

14 Mayıs 2023 genel seçimleri öncesinde, partilerin milletvekili adayları Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirildi. Buna göre Uşak’ta adaylarını son gün belirleyen, AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin de kesinleşen isimleri belli oldu. Adayları ilk belli olan parti CHP olurken, dün öğlen arasında, İl Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Ali Karaoba, birinci sıraya yazıldı. İsmet Akın ikinci ve Sevinç Soyer Yazgan da üçüncü sıra aday olarak YSK’ya bildirildi. CHP’de mevcut milletvekili Özkan Yalım liste dışı kalırken, bugün bir veda toplantısı yapacağı da ifade edildi. Yalım, önceki gün bir TV kanalında tekrar birinci sıradan aday gösterileceğini ve iktidara geleceklerini öne sürerek, “Birinci sıradan aday olacağım ve iktidar partisi milletvekili olarak ilimize hizmet edeceğim” demişti.

Nuri Demir:  Menfi talepleri yerine getirmediğimiz için iftiraya maruz kaldım, yargıda hesap soracağım Nuri Demir:  Menfi talepleri yerine getirmediğimiz için iftiraya maruz kaldım, yargıda hesap soracağım

İYİ PARTİ’DE MUHAMMET GÜR BİRİNCİ SIRA

İYİ Parti’de de 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kıl payı kaçıran Muhammet Gür birinci sıra aday oldu. İYİ Parti’ye CHP’den katılan ve bir dönem de 2007’de de Demokrat Parti Milletvekili adayı olan Dr. Dalyan Özdemir ikinci ve belediye meclis üyeliğinden istifa ederek aday adayı olan Tolga Pirinçci de üçüncü sıraya yazıldı.

AK PARTİ’DE İL BAŞKANI SÜRPRİZİ

Uşak AK Parti’de sürpriz bir liste çıktı. 22 aday adayının olduğu ve temayül yoklamasının yapıldığı Uşak AK Parti’de aday adaylığı başvurusu yapmayan İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ikinci sıra aday gösterildi.  AK Parti’de mevcut Milletvekili İsmail Güneş birinci sıra, Fahrettin Tuğrul ikinci ve İl Kadın Kolları Başkanlığından istifa eden Hilal Sabancı da üçüncü sıra aday oldu. AK Parti'deki diğer aday adayları listeyi görünce adeta soğuk duş etkisi yaşadı. 

MHP’NİN ADAYLARI BELİRLENMİŞTİ

Öte yandan MHP’nin Uşak adayları belirlenmişti. MHP’den Ayhan Kınden, Oğuz Çakmak ve Muzaffer Sait Dönmez aday olarak açıklanmıştı. Uşak’ta bu seçimlerin sonuçları şimdiden merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim