Uşak Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, üniversitedeki akademisyenlerin yüzde 90’nın eğitim verme noktasında eğitimsiz olduğunu ifade etti. Eğiticilerin eğitiminin önemini bildiğini ve bu konuda daha önce, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan talepte bulunduğunu ve her hangi bir yanıt alamadığını belirten Prof. Dr. Karahan, “Öğretim üyesi 30’u geçince de eğiticilerin eğitimini istedim. Bugün üniversitede hocalık yapanların yüzde 90’nın eğitimi yok, maalesef bunun idrakinde de değiliz. Ders anlatmak apayrı bir şey. Eğitim fakültesinden destek istedim ve oralı olan olmadı” dedi.

üniversite

FOTO ALTI: Uşak Üniversitesi'nden karlı bir günde çekilen bir görüntü!

TIP’I KAZANAN ÖĞRENCİLER HİZMETÇİ OLACAKTIR

AK Parti Milletvekilleri, Uşak MEM’de istişare toplantısı yaptı AK Parti Milletvekilleri, Uşak MEM’de istişare toplantısı yaptı

İlk görev döneminde, Uşak Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencilerini kayıt yaptığını dile getiren Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Karahan, “Yeni nesil tıp fakültesinin kurucu dekanı olarak öğrencileri daha kayıt aşamasında karşılayıp, onlara belli öğretileri vermeye çalıştık. İlk öğrencilerimizi kayıt yaptığımızda, ben dekan olarak öğrencileri aileleriyle beraber 3’er ve 5’er kişilik gruplarla odama davet ettim. Şunu söyledim, biz eğitimciyiz ve sizin çocuklarınızın hizmetçisiyiz. Biz sağlık hizmeti üretiyorsak hizmetçisin. Biz de sizin çocuklarınızın eğitim hizmetçisiyiz, ama sizin çocuklarınızı da hizmetçi olarak yetiştireceğiz. Bu milletin insanına hizmet edecek sizin çocuklarınız. Siz eğer çocuklarınızın hizmetçi olmasını istemiyorsanız, daha ilk günden alın götürün (şakayla karışık) söyledim. Çocuklara bunu enjekte etmeye çalıştık.  Hizmet eden kavminin efendisidir ve öğrencilerimize bunu öğütlemeye çalıştık” dedi.

ÜNİVERSİTE HOCALARININ YÜZDE 90’I BU KONUDA EKSİK

“Şu anda mezun olan ilk mezunlarımız, benim idareci olduğum dönemde alındı ve bunların hepsinin internet ortamında kayıt yaptıranlar hariç, üniversiteye kayıt için gelenlere bu telkinleri vermeye çalıştık. Bu çocuklar ilk 2 dönem eğitim alırken, en az ayda 1 defa ve çoğu zaman da daha fazla, bir araya gelerek tavır ve davranış konusunu işledik” diyen Prof. Dr. Karahan, şöyle devam etti: “Öğretim üyesi 30’u geçince de eğiticilerin eğitimini istedim. Bugün üniversitede hocalık yapanların yüzde 90’nın eğitimi yok, maalesef bunun idrakinde de değiliz. Ders anlatmak apayrı bir şey. Eğitim fakültesinden destek istedim ve oralı olan olmadı. En son üniversite rektörlüğüne yazı yazdım, tıptaki öğretim üyeleri için eğiticilerin eğitimi programı istedim. Ama mevcut rektör o zaman eğitim fakültesinin de dekanlığını vekaleten uhdesinde bulunduruyordu, bir dönem tıp fakültesinde olduğu gibi. Cevap bile vermedi bu yazıya, maalesef ülkemizin hali bu. Ondan sonra biz öğrencilere tavır ve davranış konusunda, öğrencilerin hepsine belli aralıklarla ulaşarak, idarecilik görevi de engellenince, stajda bu eğitimi vermeye çalışıyoruz.”

Editör: Ali ARASLI