Uşak’ta en uğrak noktalarından biri olan Atapark’ta ağaçlar çiçek açtı ve park sanki gelinlik giymiş bir hale büründü.  12 katlı olan Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak Müzesine ev sahipliği yapan Atapark’ta ağaçların çiçek açmış görüntüleri, bölgeden geçenlerin dikkatini çekiyor.

Atapark Çiçekler (7)

Atapark’ın çevresindeki yürüyüş yolunda spor yapan vatandaşlar, Kemalöz Mahallesi’nden Stadyum istikametine yürüyerek inenler ve Atatürk Kültür Merkezi’ne etkinlik için gelenlerin dikkatini çiçek açan ağaçlar çekiyor.

Atapark Çiçekler (6)

Uşak Belediyesi’nin aynı zamanda Diyabetle Yaşam Merkezi ve nikah dairesini de bünyesine alan Atapark’ta, gelin gibi ağaçların altında sakin bir güne başlandı. Hava bugün yağışlı görünse de, 26 Mart Salı ve 27 Mart Çarşamba günü öğlen saatlerinde gençlerin burada olması öngörülüyor. Çiçek açan ağaçlar, önümüzdeki günlerde yeşile bürünecek ve yaz döneminde gölgelerinde, 7’den 70’e tüm vatandaşlar serinleyecek. 

Film İzlerken Kaliteli Bir Deneyim İçin Nelere Dikkat Edilmelidir? Film İzlerken Kaliteli Bir Deneyim İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Atapark Çiçekler (4)
ATAPARK’IN TAM ANLAMIYLA BİTİŞİ 25 YILI BULDU, HER GELEN BAŞKAN KENDİNDEN BİR ŞEYLER KATTI
Uşak’ta bugün en cazip noktalardan biri olan Atapark, 1989-1994 döneminin Belediye Başkanı Ali Künek döneminde projelendirildi. Bu dönemde Uğur Mumcu Parkı olan alanda çok daha büyük ağaçların olması planlandı. Fakat Ali Künek’ten sonra göreve gelen Erhan Akçay, parkın adını Atapark yaptı ve Uğur Mumcu’nun adını şu anda kullanılan bir caddeye verdi.

Atapark Çiçekler (2)

Atapark’ın bulunduğu bölgeye kendine ait AVM için satılan arsayla hatırlanan Erhan Akçay’dan sonra gelen Ali Erdoğan, ilk görev döneminde de parktaki çalışmaları sürdürdü. 2004’te AK Parti rüzgarıyla seçimi kaybeden Ali Erdoğan’ın yerine Mesut Apaydın seçildi. Apaydın döneminde parkta büyük oranda çalışmalar gerçekleşti.

Atapark Çiçekler (1)

Fakat kamulaştırmayla ilgili sorunlar nedeniyle büyük bir bölümü eksik kaldı. 2009’da tekrar seçilen Ali Erdoğan, buradaki kamulaştırma sorununu çözdü ve Atapark’taki çalışmalar tamamlandı. Ali Erdoğan’ın ikinci döneminde de Atapark’a tartışmalı olan kule inşa edildi. Nurullah Cahan döneminde Atapark’taki sosyal tesisler kamuya dönük hale getirilirken, kendisinden sonra gelen ve halen görev yapan Mehmet Çakın ise, Atapark’a Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak Müzesini kazandırdı. 

Atapark Çiçekler (5)

Editör: Ali ARASLI