Uşak’ın işlek caddelerinden biri olan Barbaros’ta yoğun trafik akşam saatlerinde sıkıntıya yol açıyor. Özellikle Çarşamba günleri, yoğun trafik nedeniyle uzun araç kuyrukları 1 Eylül Caddesi ve Zübeyde Hanım Caddesi’ne de sarkıyor. Uşak Belediyesi’nin eski hizmet binasının bulunduğu bölgeye sağlı sollu duran araçlar da en büyük sıkıntı. Sürücüler uzun süreli kuyruklar olunca kornalara uzun uzun basıyor.

barbaros2

Uşaklı kahveci esnafı, günlük 50 bin ciro yapan kafeteryalarla aynı cezayı ödemek zorunda kalıyor Uşaklı kahveci esnafı, günlük 50 bin ciro yapan kafeteryalarla aynı cezayı ödemek zorunda kalıyor

Aynı zamanda gürültü kirliliği de beraberinde geliyor. Barbaros Caddesi’ndeki özellikle Çarşamba günleri oluşan bu kargaşaya çözüm bekleniyor. Burada faaliyet gösteren bir esnaf, şöyle konuştu:

barbaros1

“Bu rezaleti çekin ve mutlaka yazın. Her Çarşamba aynı sıkıntıyı çekiyoruz. İleride bekleme yapanlar var. Yol zaten dar ve şeridin birine dörtlüleri yakıp bekleyen araçlar sıkıntı doğuruyor. Burada 2’inci sıra park bu saatlerde olmamalı. Bu noktada acil bir trafik denetimi gerekiyor. Buradaki tıkanmanın sebeplerinden biri de Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki benzer çift sıra araç parkları. Arabasını bırakan 15 dakika alışveriş yapayım düşüncesine kapılıyor. Arkada bir yığın araç bekliyor. İnsanlar evine yetişecek ve burada milli servet de çöpe gidiyor”. Öte yandan Çarşamba günleri, sıkışıklığın olduğu bir diğer alan da Uşak Belediyesi’nin yeni binasının bulunduğu nokta. Burada trafik merkeze göre daha akışkan. Fakat Mezbaha Sokağın Dokuzsele kenarına çıkan kısımlarında yoğun trafik oluyor.

barbaros

TEK SUÇLU YETKİLİ MAKAMLAR MI?

Trafik sıkışıklığındaki tek suçlu yetkili makamlar değil. Çünkü, trafikte bugüne kadar yapılan tek yön ve benzeri uygulamaların çoğu çiğnendi. Hatta tek yön olan ve çift yön gibi kullanan caddeler, resmiyette de eski haline getirildi. Sürücülerin kolaycılığa kaçması en büyük sıkıntı sebebi. Alışverişini yapacak olanların 50 metre yürümeye erinmesi veya plansız hareket etmesi, kent merkezindeki yoğunluğun gerçek sebebi. ZÜLAL KARADEDELİ

Editör: Ali ARASLI