Uşak’ta kurban pazarlarında kurbanlık satışı yapacak olanlara yönelik kura çekimi, Kemalöz Kapalı Pazaryerinde kurayla yapıldı. Bu yıl 3 farklı pazaryeri açarak kurbanlık satış noktaları oluşturan Uşak Belediyesi toplam 570 parselle ilgili kura çekti.

kurbankura3

Uşak'ta ve çevresinde yağmurlu bir hava olacak Uşak'ta ve çevresinde yağmurlu bir hava olacak

Uşak Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü tarafından kabul edilen başvurular, 15 Haziran’a kadar sürdü ve 438 başvuru yapıldı. Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Öztürk’ün yaptığı kura çekimiyle Anıttepe, Çanlı hayvan pazarı ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nin arka bölümünde açılacak olan kurban pazarlarından yer talep eden esnafın bulunacağı parseller belli oldu.

Kurban bayramı öncesinde yapılan kuranın noter huzurunda gerçekleştiğini dile getiren Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Öztürk, tarafsız ve hakkaniyete uygun bir şekilde hareket ettiklerini belirtti. Öztürk, son günlere doğru yeni talepleri de göz önüne alarak parsel sayısını yüksek tuttuklarını ve pazaryerlerinde ihtiyaçlara yanıt verecek tüm unsurları göz önüne aldıklarını ifade etti.

kurbankura2

KURBANLIKLAR ARTIK PAZARA ÇIKABİLECEK

Öte yandan kurban pazarlarıyla ilgili çekilen kuranın ardından satıcıların bulundukları yerlerin belli olduğu ve artık pazaryerinde kurbanlıkların yerlerini alabileceği belirtildi. Kurbanlıkların bugünden itibaren pazara çıkarılacağı kaydedildi.

kurbankura

UŞAK'TA KURBAN FİYATLARI NE KADAR?

Bu yıl kurbanlıklar geçen yıla nazaran, enflasyon ve diğer etmenlerden dolayı daha yüksek fiyatlardan satılıyor. Bu yıl ortalama büyüklükte olan küçükbaş koç ve erkeç cinsi bir kurbanlığın fiyatı 9 ila 10 bin TL arasında değişiyor. Daha küçükbaş grubunda 8 aylık olan dişi ve erkek kurbanlıklar da 4 ila 6 bin TL dolaylarında, kiloya göre seyrediyor. Büyükbaşta da bu yıl en az 70 bin TL ile 150 bin TL arasında değişen fiyatlar var. Büyükbaş grubuna girecek olan 7 kişi düşünüldüğünde, ortalama kişi başı en 10 bin TL’nin kurbanlık için ayrılması gerekiyor. Bu yılki fiyatların yüksek olmasının temel nedeninin girdi maliyetlerindeki artış ve önceki yıllarda yaşanan pandemi dönemi nedeniyle üretimdeki azalma olduğu üreticiler tarafından ifade ediliyor.

Editör: Ali ARASLI