Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kentten deprem bölgesine giden araçlar, battaniye, gıda ve diğer yardım malzemeleri ile bölgede faaliyet gösteren arama ve kurtarma ekipleriyle ilgili bilgi verdi. Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, bölgeye giden battaniye sayısının 1 milyon 68 bin 871 olduğunu belirterek, “Yakın bir zamanda gideceklerle beraber 1 milyon 200 bini geçeriz. Sosyal medyada bazı durumlar oluyor ve herkes kendi bakış açısına göre bunu lanse ediyor. Doğrusu resmi ağızlardan çıkacak olan açıklamalar” dedi.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıcı etkisi olan deprem felaketiyle ilgili Uşak’ın yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, UTSO Başkanı Selim Kandemir, resmi ve sivil toplum kurumları temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, kentten giden yardımları değerlendiren Vali Dr. Turan Ergün, “Bölgeye arama ve kurtarma ekiplerimizi sevk ettik. Şimdi buraya 173 aracımız gitti ve burada 130 iş makinemiz de çalışıyor. Bu araçlar kamu ve özel sektöre ait araçlar” dedi.

Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık! Nevşin Mengü’nün Uşak’la ilgili yarım yamalak paylaşımını biz tamamladık!

Battaniye desteği hakkında konuşan Vali Dr. Turan Ergün, şöyle söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız da Uşak’ın battaniye desteğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şu ana kadar bölgeye ulaşan toplam 1 milyon 68 bin 871 adet battaniyemiz var. Bunun 891 bin 636’sı ilimiz Uşak tarafından gönderildi. Şimdi hali hazırda siparişi verilen 200 bin adet daha battaniye bulunuyor. Birkaç gün içinde çok rahat 1 milyon 200 bin adet bandını geçeriz. Bunun dışında bölgeye kuru gıda olarak 1 milyon 271 bin parça ürün gitti. 197 TIR sevkiyatı yapıldı. Giden TIR, iş makinesi ve diğer araçlarla beraber sadece Uşak’ta 739 araç deprem bölgesine sevk edildi”.

Konaklama konusuna değinen Vali Dr. Turan Ergün, “Konaklamayı KYK yurtları ve otellerle yapacağız. 9 bin 690 yatak kapasitemiz var ve şu ana kadar ilimize 353 deprem mağduru vatandaşımız geldi ve yerleşti. Hala 9 bin 307 boş yatağımız mevcut. Bunların haricinde Uşak’a gelip yakınlarının evinde kalanlar da var ve bizim tespit ettiğimize göre toplam bin 683 deprem mağduru ilimizdedir” ifadesini kullandı.

Yardım malzemesinin bölgede çok olduğuna dair algının doğru olmadığını belirten Vali Dr. Turan Ergün, şöyle devam etti: “Bölgede yardım malzemesine ihtiyaç yok gibi bir algı oluştu. Fakat bu yanlış çünkü buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları birkaç günlük olmayacak. Bunun dışında orada banyo ve WC gibi ihtiyaçlar da var. Soba ihtiyacı var ve bunların karşılanması için herkes seferber olmuş çalışıyor. Sosyal medyada Uşak’la ilgili birkaç münferit iddia ortaya atıldı. Bunların hiçbirinin aslı ve astarı yoktur. Herkes kendi bakış açısıyla bu durumları yayıyor ve vatandaşımızın bunlara itibar etmemesini istiyoruz. Önemli olan resmi ağızlardan çıkan açıklamalardır. Uşak depremzedelere kucak açtı, ilk günden beri yoğun bir destek verdi. İyi ki Uşak’tayız ve iyi ki Uşaklıyız. Bu noktada vatandaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ortaya konan özveri ve destek ortadadır. Bunları görmemek ve yalanlarla vatandaşımızı karalamak hiç doğru değil”.

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da, “Hatay Samandağ’da ekiplerimiz yoğun bir çalışma yapıyorlar. Şu anda 89 personelimiz bölgede ve oradaki günlük yaşamın devamı için çalışıyor. AFAD ve bölgedeki sorumlu valiyle koordinasyon halindeyiz. Önceki gün WC ihtiyacı vardı ve bunu oraya kurduk. Çöplerin toplanması için de ekip ve araç gönderdik. Psikolog var ve çocuklara destek veriyor. Su ve kanalizasyon ekibimiz de bölgeye intikal etti ve buradaki şebeke suyunun temiz ve güvenli bir şekilde ilçeye verilmesi için çalışma yapacaklar” dedi.

Editör: TE Bilişim