Hidrofor Pompa

Günlük yaşamımızda birçok noktada kullanılan ancak kullanıldığı alanda çok da dikkat çekmeyen sistemlerden biri olarak hidrofor pompa gösterilebilir. Bu pompaların temel görevi sıvıların bir yerden başka bir noktaya aktarılmasını sağlamaktır. İşte bunun için özel bir sistemle donatılmış olan hidroforlarda temel prensip sağladığı basınçla suyu olduğu yerden daha uzağa aktarabilmesidir. İşte bu işlevi yapan motor sistemine hidrofor denilmektedir.

Hidrofor Pompa Modelleri

Sıvı pompaları olarak da bilinen hidrofor pompa yağ veya su gibi sıvıları pompalamak için kullanılır. Suya daldırılabilir veya yüzeye monte edilebilirler. Monte edilme şekli pompalanan sıvının türüne bağlıdır. Bir sıvı pompasının ana parçaları salyangoz, pervane, salmastra ve mili olarak sayılabilir.

Göcek, Marmaris ve Bodrum'da Tekne Kiralama Göcek, Marmaris ve Bodrum'da Tekne Kiralama

Hidrofor pompaları, santrifüj ve eksenel akış pompaları dahil olmak üzere farklı çeşitlerde kullanıcılarına sunulmaktadır. Santrifüj pompalar, sıvıyı pompadan dışarı iten dönen bir pervaneye sahiptir. Eksenel akış pompaları, sıvıyı pompanın içinden itmek için dönen kanatları kullanır. Bütün bu farklı pompalar içerisinde hidrofor pompalar pompa içinde oluşturulan basınç ile sağlanır. Bu pompalar hakkında bilgi almak için https://desenerji.com/hidrofor-pompa/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim