Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

Uşak’ta deprem nedeniyle yüksek fiyatla battaniye satıldığına dair haberlere AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da tepki gösterdi. AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, söz konusu iddianın doğru olmadığını ve kentin imajını karalamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Güneş, “Uşak ilimiz ülkemizdeki battaniye üretiminin %80’lerini üretmektedir. Üreticilerimiz ve Uşak halkımız her afette  vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Bugün de yanındadır. Uşak ilimizde Battaniye fiyatlarının arttığı yönünde paylaşımlar asla gerçeği yansıtmamaktadır. Battaniye fiyatları battaniyenin büyüklüğüne ve kalitesine göre değişmektedir. Bu konuda Uşak valimiz Turan Ergün başkanlığında ve Uşak Belediye başkanımız Mehmet Çakın, Uşak Ticaret Odası Başkanımız Selim Kandemir, OSB başkanlarımız ve Uşak'taki tüm battaniye üreticilerimizle toplantı yapılmış, bu konunun hassasiyeti bildirilmiştir. Battaniye üreticiler sadece battaniye satmamakta aynı zamanda dün olduğu gibi bugün de kendileri de bağış yapmaktadırlar. İhtiyacı karşılamak için 7/24 çalışmaktadırlar. Hiç bir dönemde fırsatçılık yapmamışlardır. Kişiler kendileri doğrudan üreticilerden alabileceği gibi, Fiyat konusunda tereddütleri olanlar bağışlarını isterse Uşak Valiliği hesabına yapabilirler. Uşak Valiliği sizin adınıza battaniyeyi toptan alabilir. Yine de suistimal yaptığını düşündüğünüz kişiler varsa ticaret bakanlığımıza bildirebilirsiniz. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirim” dedi.

GÜNEŞ YARDIMLAR İÇİN VATANDAŞA TOPLANMA YERLERİ VE HESAP NUMARALARINI DA VERDİ

Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, vatandaşı yardımları ulaştıracakları alanlar ve hesap numaraları hakkında da bilgilendirdi. Güneş, “Kahramanmaraş ve çevre illerimizde meydana gelen deprem sonrası, bölgeye ilimizden yapılacak yardım faaliyetleri Uşak Valiliği koordinesinde yürütülmektedir. İhtiyaç sahibi afetzedelere ulaştırılmak üzere şu an için kullanılmamış battaniye, kışlık kıyafet ve ısıtıcı ihtiyacı bulunmaktadır. Söz konusu yardımlar aşağıda belirtilen noktalardaki görevlilere teslim edilebilir: Uşak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı (02762273954), Atatürk Lisesi Kapalı Spor Salonu (02762233969), 15 Temmuz Şehitler Meydanı Yardım Çadırı. Nakdi yardımlarsa Uşak Valiliği hesabı üzerinden ulaştırılabilir. T.C. ZİRAAT BANKASI 256-Uşak Şubesi, HESAP ADI Uşak Valiliği, HESAP NUMARASI: 36356799 – 5007, IBAN TR 43 0001 0002 5636 3567 9950 07 B002”.

Editör: TE Bilişim