Uşak Belediye Meclisi’nde daha önce çikolata alımını gündeme getiren İYİ Partili Uşak Belediye Meclis Üyesi Necmi Dursun, söz konusu durumla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Uşak İYİ Parti’nin basın ve yayın whatsapp grubu aracılığıyla bir açıklama yapan Necmi Dursun, belediyenin çikolata alımıyla ilgili yan teklifleri tavukçudan aldığını belirtti. Dursun, çikolataların kim tarafından yenildiğini sordu. Konuyla ilgili daha önce, Uşak Belediye Meclisi’nde bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Çikolatanın kilosunu 55 TL’ye almışsak, vade farkı vardır. Evrak işleri vardır kamu işlerinde bunları hazırlamakta ve temin etmekte. SSK ve vergi borçları olmaması gerekiyor ve işlerin hızlı sürmesi için eksikler olmuş olabilir” ifadesini kullanmıştı.

İYİ Partili Uşak Belediye Meclis üyesi Necmi Dursun, Uşak Belediye Meclisi’nde gündeme getirdiği doğrudan teminlerle ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Daha önce Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Uşak Belediyesi doğrudan temin yoluyla hizmetler alıyor. Sizlerin de inanamayacağı bir doğrudan teminden bahsedeceğim. Uşak Belediyesi yüzlerce kutu çikolata almış. Afiyet olsun diyemem. Yüzlerce kutu çikolata satmak üzere alınmış. Teklifler nereden tavukçu ve uncudan. Gittim ben çikolata almak istiyorum, bana dediler ki böyle bir ürün yok. Şimdi buradan soruyorum, tavukçu ve uncudan yan teklif aldığınız yüzlerce kutu çikolatayı kim yedi? Ben hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Öte yandan söz konusu ifadelere Uşak Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çakın, bir yanıt vermişti. “Biz borçlanmadan, pandemiye rağmen 300 milyon TL borç ödemişiz. Bunu yaparken de 1 kuruş dahi borç yapmamışız” diyen Başkan Çakın, borçları 9 kat azalttıklarını söyledi. Çakın, şöyle konuşmuştu: “1 milyar 800 bin TL bütçemize göre 650 milyon TL borcumuz var ve bu da borçları 9 kat azalttığımız anlamına gelir. Evet eksiklerimiz yanlışlarımız olabilir. Çikolatanın kilosunu 55 TL’ye almışsak, vade farkı vardır. Evrak işleri vardır kamu işlerinde bunları hazırlamakta ve temin etmekte. SSK ve vergi borçları olmaması gerekiyor ve işlerin hızlı sürmesi için eksikler olmuş olabilir. Bunu da kabul ediyorum. Ama 1 milyar 800 bin TL bütçe içinde, borçlar çok küçük kalıyor. Biz gerçekten de bir çok kalemde ihalelerimizi gerçekleştirdik ve istenen noktada mıyız, bu anlamdaki gayret ve hassasiyetimiz yadsınamaz. Eleştirileri de dikkate alacağız ve bu dönemde işe başladığımız noktadaki gelir ve borç oranlarına baktığınız zaman, bunun hakkını kamuoyu verecektir”.

Türk Telekom çalışanları, 1 Mayıs'ta Uşak Göğem Göleti'nde çevre temizliği yaptı Türk Telekom çalışanları, 1 Mayıs'ta Uşak Göğem Göleti'nde çevre temizliği yaptı

Editör: TE Bilişim