HABER MERKEZİ // Uşak’ın Merkez Mende Köyünde ikamet eden İbrahim Zengin (38) trafik kontörlünde üflediği alkol kontrol cihazı yüzünden mağdur olduğunu öne sürdü. Kendisiyle ilgili karara itiraz eden Zengin, hastaneden aldığı raporla hukuk mücadelesi başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ise Zengin'in itirazı üzerine verdiği cevapta, cihazın hatalı ölçüm yapmadığını bildirdi.

Ege'de Yenigün Gazetesi'nden Bayram Keleş'in haberine göre, Uşak'ın Merkez Mende köyünde yaşayan ve Uşak Deri Karma OSB'de çalışan İbrahim Zengin, 17 Eylül 2022 gecesi saat 23.30 sıralarında, Çanlı mevkiinde polis ekiplerince durduruldu ve alkol ölçümü için alkolmetreye üflemesi istendi. Alkolmetrenin yaptığı ölçümde 0,79 promil alkol tespit edildi ve Zengin bunun doğru olmadığını, ölçümü yapan polis memuruna bildirdi. Bunun üzerine yaklaşık 10-15 dakika bir süreyle durumu izah etmeye çalışan Zengin'e hastaneden rapor alarak, karara mahkeme yoluyla itiraz edebileceği bildirildi. Olayın olduğu gece, 3'üncü vardiyada çalışan Zengin, fabrikadaki bir arkadaşının yardımıyla aracını çalıştığı işyerine bıraktı. Aynı gece saat 00.00 sıralarında Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Zengin, burada hastane polisinin nezaretinde kan vermek istediğini belirtti. Burada polis memuru nezaretinde, saat 00.25 civarında kan veren Zengin'in kanından 0,1 oranında alkol tespit edildi.X

Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor! Uşak Belediyesi’nden çıkarılan personeller: Evrakları okumadan imzalamamız isteniyor!

GEÇECİ SÜRÜCÜ BELGESİ İSTEDİ VE BU TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Bunun üzerine Zengin, söz konusu raporu alarak, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü, Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verdi ve aradan 10 gün geçtikten sonra kendisine bilgi verilmediği için Uşak Bölge Trafik Amirliğine gitti ve ehliyeti olmadığı için aracını kullanamadığını, işine gidemediğini, kendisine geçici bir belge verilmesini istedi. Fakat Zengin’in bu talebine de ret cevabı verilince, bir avukata başvurdu ve yazılan dilekçeye rağmen talebinin hala işleme alınmadığını kaydetti. Aracının 3 aydır garajda durduğunu ve işe gidip gelemediği için servisi olan başka bir fabrikada işe başlamak zorunda kaldığını söyleyen Zengin, “Gecen Cuma yine Sulh Ceza Hakimliğine gittim ve 3 ay önce ehliyetimin alındığını ve itiraz ettiğimi hatırlattım. Bana dosyanın savcılıkta incelendiği söylendi. Peki ben mağduriyetimi kime bildireceğim, ben 3 aydır mağdurum. İşimi değiştirmek zorunda kaldım, benim iki tane çocuğum var gece biri hasta olsa yada başka bir ihtiyaç doğsa aracımı kullanamayacağım, bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum” dedi.

Öte yandan Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nün konuya ilişkin yetkili mercilere gönderdiği yazıda ise o gece kullanılan alkometre cihazının kalibrasyonun 02.12.2022 tarihine kadar geçerli olduğu bu nedenle hatalı bir ölçümün olamayacağı iddia edildi ve itirazın reddi istendi.

AKILLARI KARIŞTIRAN 0,1 ORANI NEDİR?

Haberi yazarken, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki laboratuvar bölümündeki görevlilerle de görüştük. Kafamıza takılan 0,1 oranındaki alkol oranının neden çıktığını sorduk. Aldığımız cevapta, söz konusu cihazların alkol oranını 0,1’in altında ölçümlemediği ve bunun sınır olduğu belirtildi. Kan ölçüm cihazlarının 0,1’in üzerini baz aldığı ve 0,1 değerinin kişide alkol olmadığı anlamına geldiği bilgisi verildi.

Editör: TE Bilişim