Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na Erzurum’da taşlı saldırı yapıldı. Saldırının ardından miting alanından ayrılmayan ve burada güvenliği sağlayan İmamoğlu, "Polisler burada yaralanan vatandaşlar var seyrediyorsunuz. Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da taşlı saldırıya uğradı. Polis ekiplerinin saldırganlara müdahale etmemesi nedeniyle İmamoğlu konuşmasını sonlandırarak bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Behzat Ç. olarak bilinen Erdal Beşikçioğlu, CHP'den aday oluyor Behzat Ç. olarak bilinen Erdal Beşikçioğlu, CHP'den aday oluyor

İmamoğlu, "Bu kötü aklın sonu 14 Mayıs'ta gelecek. 14 Mayıs'tan sonra en kısa sürede Erzurumlu hemşehrilerimizin yanında olacağım. Partizanca hareket eden mülki idarecilerin Türkiye'nin geleceğinde hiçbir yeri olmayacak. Onların birliği için bir arada olacağımızdan kuşkunuz olmasın. Yazık oluyor, bu tip bir dili kullanmayın. Çok yanlış yoldasınız. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utancınız varsa kendinize ve söylemlerinize dikkat edin. Her şey çok güzel olacak" dedi.   

KILIÇDAROĞLU'NDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yurttaşlara ‘sağduyu’ çağrısı geldi. Saldırının ardından bir açıklama yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mafyalar, militanlar, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıranlar bunlar. Amaçları insanlarımızı korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır. Türkiye makul çoğunluğun ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım. 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam olarak budur. Ekrem evladıma da geçmiş olsun. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır bunu da ödemeye hepimiz hazırız" dedi. 

Editör: TE Bilişim