Uşak’ın köklü eğitim kurumu Uşak Lisesi, İzmir karayolu üzerindeki bina elverişsiz olduğu için Mehmet Sesli Ortaokulu’nun bulunduğu bölgeye inşa edilecek. Yeni Uşak Lisesi’nin 32 derslikten oluşacağı ve yatırım planına alındığı belirtilirken, projenin Milli Eğitim Bakanı’nın desteği ile hayata geçirildiği kaydedildi.

Projelendirme çalışması tamamlanan okul, 900 metrekare bir alanda kurulacak olan okulun yerinin tahsisi yakın zamanda bitecek. Bunun maliyetinin yaklaşık 60 milyon TL olacağı ve devlet desteği ile inşa edileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanı söz konusu okulun yatırım planına alınması için talimat verdi.

Projenin hayata geçirilmesi için planlama ve projelendirme çalışması büyük ölçüde tamamlandı ve ocak ayında ihalesi yapılacak olan yatırımın yaklaşık olarak 60 milyon TL tutarında olacağı belirtildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, "İlimizin köklü okulu Uşak Lisesi'nin merkezde bir bölgede hizmet vermesi için çalışma başlattık.

Bu bizleri mutlu eden bir süreçti. Şehrimizin ilk lisesi 1953 yılında açılmış. Mehmet Sesli Ortaokulu’nun bitişine bu projeyi kazandıracağız. Şehrin merkezi olması nedeniyle değerlendirildi. Hemen okulun yanında ağaçlar var ve burayla bitişik olacak. Sağda okulu geçince bitişik olarak inşa edilecek. Şu anda proje olarak programa girdi ve ilimizdeki önemli bir yatırım olacak” dedi.

Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım Uşak Tıp'ın Kurucu Dekanı: Buraya sadece dışkı tahlili yapacak değil, ders anlatacak adam da lazım

"Uşak Lisesi’ni Sayın Milli Eğitim Bakanımız ilimize geldiğinde yatırım planına aldık. Bu çalışma onaylandı" diyen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, "Amacımız ilimizdeki eğitim kalitesini artırmaktır. Bu noktada çalışmalarımız sürüyor" dedi. 

Editör: TE Bilişim