Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor Uşak Öğretmenevi binasının yenilenmesi için çalışma yapılıyor

Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Kara, “İlimizdeki sorunların yanı sıra ülkemiz genelinde meslekle ilgili sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Bizim sendikamızda hiçbir ayrım ve öteleme durumu yoktur. Burada hep birlikte iyi bir ortamdayız ve bizim kapımızı çalacak herkese kapımız açıktır. Üye sayımızı artırmak için çalışmalarımız sürmektedir” dedi.
Eğitim Bir Sen Uşak Şubesi’nin 7. Olağan Kongresi, Uşak Öğretmenevi ASO Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Kongreye AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcılar Muammer Karaman ve Şükrü Kolukısa, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Aslan, Eğitim Bir Sen Uşak Şubesi yöneticileri ve üyeleri katıldı. Delegelerin imzalarının ardından oluşan divan kongre sürecini başlattı ve burada açılış konuşmaları yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, partisinin eğitime büyük katkılar sağladığını ve yeni öğretmenlik yasasının meslek için önemli olacağına değindi. Güneş, AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiği eğitim dönüşümleri hakkında bilgi verdi.


Kongrede tekrar aday olan Bilal Kara, yaklaşık 4 yıldır görev yaptığı sendika başkanlığını, yönetici arkadaşlarıyla layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kara, “İlimizdeki sorunların yanı sıra ülkemiz genelinde meslekle ilgili sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Bizim sendikamızda hiçbir ayrım ve öteleme durumu yoktur. Burada hep birlikte iyi bir ortamdayız ve bizim kapımızı çalacak herkese kapımız açıktır. Üye sayımızı artırmak için çalışmalarımız sürmektedir” dedi.


Yeni dönemde de sözleşmeliler için mücadele edeceklerini ifade eden Kara, “Kamu görevlisi eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan işçilerin de kadroya geçirilmesi noktasındaki beklentilerimizi aktardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, ‘Toplumun temel taşı olan ailenin tehdit altında olduğu’ gerçeği ıskalanmadan aile birliğinin sağlanması noktasındaki hassasiyet gözetilmeli, sözleşmeli personel kadroya geçirilerek toplumsal maliyetin üretilmesi önlenmelidir. 4/C'den 4/B'ye geçen personelin, bu konuda verilen yargı kararları da göz önünde bulundurularak hizmet sürelerinin tamamının dikkate alınması ve özellikle el değiştiren belediyelerde yaşanan emekçi kıyımının giderilecek şekilde çalışmanın tamamlanması gerektiğini dile getirdik” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve tek listeyle gidilen genel kurulda, Bilal Kara bir dönem daha göreve devam etti. Kara ve ekibi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim