Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki sendika temsilcilerinin yerinin sendikal faaliyetleri yapmaması için değiştirildiğini öne sürdü. Konuyla ilgili gazetecilere yazılı bir açıklama yapan Özkuk, hukukun çiğnendiğini iddia etti. Özkuk, “Üniversiteye bağlı diş hastanesinde görev yapan mutemet temsilcimizin işyeri mutemetlerin yerini değiştiriyoruz bahanesi ile değiştirilmiştir. İşyeri temsilcilerinin görev yerlerinin değiştirilmeyeceği 4688 sayılı kanunda açık bir biçimde yer alırken bunun yapılması tamamen sendikal çalışmalarımız engellemek istemek ve çalışanlara baskı kurmak adına yapılan bir işlem olmuştur” dedi.

Uşak'ta TIR dorsesine motosikletle çarpan Mehmet Zeybek hayatını kaybetti Uşak'ta TIR dorsesine motosikletle çarpan Mehmet Zeybek hayatını kaybetti

Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk, Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ndeki sendika temsilcilerinin yerinin bilinçli olarak değiştirildiğini öne sürdü. Özkuk, “Bizim kamu idarecilerinden sendikal anlamda tek beklentimiz tarafsız olmaları ve sendikacılığa müdahil olmamalıdırlar.  Koltuklarının gücünün bir sendikanın hizmetine sunmamaları, makamların gölgesinde sendikacılık yapmamalarıdır. Bugün bakıyoruz ki bazı idareciler Fakat görüyoruz ki Üniversite de sendikal faaliyetlerimiz engellemek, başkalarına alan açmak adına hukuk çiğneniyor, usulsüz işlere imza atılıyor. Üniversiteye bağlı diş hastanesinde görev yapan mutemet temsilcimizin işyeri mutemetlerin yerini değiştiriyoruz bahanesi ile değiştirilmiştir. İşyeri temsilcilerinin görev yerlerinin değiştirilmeyeceği 4688 sayılı kanunda açık bir biçimde yer alırken bunun yapılması tamamen sendikal çalışmalarımız engellemek istemek ve çalışanlara baskı kurmak adına yapılan bir işlem olmuştur” dedi.

“Türk Sağlık-Sen olarak bu işlemle ilgili gereğini hukuk dahil olmak üzere tüm yasal platformlarda yapacağız” diyen Özkuk,  şöyle devam etti: “Herkes şundan emin olsun hakkın peşinde ve haklının yanında olanlar olarak kimseye de hakkımızı yedirmek, hukukumuz çiğnetmeyiz. İdarecilerin mevzuat yerine keyiflerine göre karar verip uygulamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Türk Sağlık-Sen olarak, idarecilerimizi görevlerini, Anayasamıza ve kanunlarımıza bağlı kalarak yapmaya, adaletli ve hakkaniyetli olmaya, sendikal ayrımcılık yapmaması konusunda da bir kez daha uyarıyoruz.  Makam ve mevkilerini kullanarak sendikacılık yapmak isteyen idarecileri ise, görevlerinden istifa edip kolladıkları sendikalarında yönetici olup görev alabilirler. Bizce bunun hiçbir mahsuru yok ama hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği makamı başkaları için kullanamaz, buradan birilerine omuz atamaz, destek veremez, çalışanlara baskı yapamaz. Bu konuda Üniversite idaresine göreve çağırıyor, temsilcimize yapılan haksızlık ve hukuksuzluktan da bir an önce geri dönülmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim