Uşak’ta kent park olarak başlayan ve daha sonra Millet Bahçesi Projesi’ne çevrilen bölgedeki yeraltı otoparkının yapımına başlandı.

CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, AK Partili Nurullah Cahan zamanında açılan tesisin reklamını yaptı

2014’te göreve gelen dönemin Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından kent park olarak hazırlanan ve daha sonra TOKİ ile yapılan protokolle Millet Bahçesine çevrilen projenin kalan kısmı için geçtiğimiz günlerde ihale yapıldı ve 200 milyon TL’lik bir maliyetle bölgeye yeraltı otoparkı yapımına geçildi. Daha önce Uşak Lisesi ve Besim Atalay Ortaokulu olarak kullanılan ve uzunca bir süredir açık otopark gibi kullanılan alan, yaklaşık 1 ay önce tamamen boşaltıldı ve burada konuşlanan iş makineleri, yer altı otoparkının yapımı için çalışmaya başladı. Bölgede yer altı otoparkının sınırlarını baz alan kısımlar için temellerin oluşturulduğu görülürken, söz konusu alana yapılacak olan otoparkın 2024 yılı içinde tam anlamıyla tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

PANDEMİ VE EKONOMİK DALGALANMA NEDENİYLE PROJE GECİKTİ

Projenin pandemi ve ekonomik dalgalanma nedeniyle ihale sürecinin geciktiği belirtilirken, yüklenici firmaların ardan maliyetler nedeniyle ihalelere beklenen ilgiyi göstermediğini ve son olarak geçtiğimiz günlerde 200 milyon TL’lik ihalenin bir şirket tarafından alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Belediyesi yetkilileri, “İhalesi geçtiğimiz günlerde yapılan bölgede inşaat faaliyetleri başladı. İlk olarak burada şantiyeler kuruldu ve işçilerin kalacakları yerler belirlendi. Hafta başından itibaren de buradaki temel çalışmaları başladı ve yer altı otoparkı inşaatı en kısa sürede bitecek. İlimizdeki otopark ihtiyacına büyük ölçüde yanıt verecek olan otoparkımızın üstü de yeşil donatılarla kaplanacak ve ilimiz kendine yakışır bir meydan daha kazanacak” dedi.

BUGÜN OTOPARK İNŞA EDİLEN BÖLGEDE YILLARCA EĞİTİM VE ÖĞRETİM YAPILDI

Öte yandan bugün, otopark inşa edilen bölge yıllarca kentin eğitim ve öğretim açısından yükünü çekti. 2014’te göreve gelen dönemin Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın bölgedeki okulların yıkımıyla başlattığı proje kapsamında, bölgedeki kamu ve okul binaları yıkıldı. Uşak Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Uşak Lisesi, Besim Atalay Ortaokulu, Anadolu Orhan Dengiz Lisesi, eski Adliye binası ve Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün binaları bu kapsamda yıkıldı. Ayrıca Atatürk Spor Salonu da aynı proje dahilinde yıkıldı ve bu alan da projeye dahil edildi. Bölgede bulunan eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası, Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinin bulunduğu 3 tarihi yapının da restore edilmesi devam etti. Pandemi döneminde sekteye uğrayan restorasyon çalışmalarının da önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisi verilirken, bölge araçların giriş ve çıkışına tamamen kapatıldı.

Editör: TE Bilişim