Uşak Valilik binasının sağ tarafında bunun ve yıllardır kaba inşaat halinde bekleyen binanın yıkım kararı çıktı. Buna göre söz konusu binanın 17 Şubat 2023 günü yıkılacağı bilgisi verildi. Bugün binadaki son kontrollerin yapıldığı ve yıkım için hazırlıkların başladığı görüldü. Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre söz konusu mülk sahiplerinin ruhsat yenileme için Uşak Belediyesi’ne başvurduğu ve bunun kabul edilemediği öğrenildi.

Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor! Uşak'ın en değerli yeri olarak görülen Bölme ve Elmacık'ta arsası olanlar yandı! Beş para etmiyor!

Söz konusu durumun mahkemelik olduğunu belirten bir kaynak, “Binanın inşaatı için ruhsat yenilemek için başvuru yaptılar ve rapor istedik ve raporu yoktu. Belediyeyi ruhsatımı yenilemiyor diye mahkemeye verdi. Mahkeme de geriye dönük ruhsat yenilemelerinin usulsüz olduğuna karar veriyor. Risk analizi yapıldı ve binanın yan tarafındaki binanın risk analizi yapıldı ve tekrar riskli çıktı. Riskli bina olduğuna karar verildi. Hukuksal olarak bütün işlemleri bitti. Mal sahipleri de yıkım firmasıyla anlaştı ve yıkım ruhsatı verildi. Şimdi yavaş yavaş üzerindeki malzemeleri alıyor. Cumartesi günü yıkıma başlayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim