CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi yemekhanesinin depreme dayanıksız olduğunu ve Rektör Ekrem Savaş’ın kendisine hala sağlam raporunu atmadığını belirtti. Yalım’ın iddiasına yanıt veren Rektör Savaş, “Binayla ilgili bize 2020’de bir bilgi ulaştı ve bir komisyon kurdurduk ve inceleme yaptık. Bu raporda bina çürüktür denmiyor ve ilgili imalatın kusurlu olabileceği şüphesi oluşmuş olup, binanın yoğun kullanımı durumunda can güvenlini tehdit edeceği oluşturabileceği düşünülmektedir. Yani kesin bir şey yok” diyerek binayla ilgili daha sonra gelen statik raporda can güvenliği tehlikesi olmadığının vurgulandığını belirtti. 

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi’ndeki yemekhane binasının depreme dayanıksız olduğunu ifade etti. Konuyla TBMM’de bir açıklama yapan Özkan Yalım, Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesindeki yemekhanenin depreme dayanıksız olduğunu ve can güvenliğini tehdit ettiğini ifade etti. Yalım, TBMM’de yaptığı açıklamada, “Binanın raporları bana geldi ve burada endişe verici durumlar var. Ben burada sayın Rektörü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyorum. Bu yemekhanenin son derece tehlikeli olduğu raporlarla elimizde bulunuyor. Ben isterlerse bu raporları kendilerine ulaştırabilirim. Buradaki sorun gündeme alınmalı ve tüm yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi. Yalım, ayrıca “Banaz ve Karahallı İlçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarının binalarının ise dayanıksız olduğu iddiaları vardır. Buralar bir an önce okullar kapalıyken yapı dayanıklık testleri bitirilmelidir. Gerekiyorsa okullar boşaltılmalıdır” diye konuştu. 

İLK RAPORDA CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEBİLİR DENİLDİ, STATİK RAPORDA İSE BİNAYA GÜVENLİ RAPORU VERİLDİ
Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Özkan Yalım’ın yaptığı açıklamanın doğru olmadığını öne sürdü. 
Yalım’ın bu açıklamayı yapmadan önce kendisinden durumla ilgili bilgi alabileceğini kaydeden Rektör Savaş, “Arkada gördüğünüz binanın çürük olduğunu ve öğrencilerin yaşam hayatlarını tehdit eden bir açıklama yaptı. Bu bina 2013’te inşaat olarak başladı ve ben göreve geldiğimde binanın inşaatı durdu ve yarım kalan binayı tamamlamak için 2019’da biz ihaleye çıktık. Arkada yemek olarak kullanılan binanın yanında tıp fakültesi ve bir takım aktivite alanları da var. Binayla ilgili bize 2020’de bir bilgi ulaştı ve bir komisyon kurdurduk ve inceleme yaptık. Bu raporda bina çürüktür denmiyor ve ilgili imalatın kusurlu olabileceği şüphesi oluşmuş olup, binanın yoğun kullanımı durumunda can güvenlini tehdit edeceği oluşturabileceği düşünülmektedir. Yani kesin bir şey yok. Bunun için bizim yapı işleri birimimiz kendi ekipleriyle bir inceleme yapıyor ve bunun statik bir analizinin yapılması gerektiğini ifade ediyorlar. Şu gördüğünüz rapor binanın statik analizidir ve binada herhangi bir hayati tehlike oluşturacak hiçbir şeye rastlanamamıştır denmiş. Sayın milletvekiline ulaştırılan rapor neden bilemem, bize sorsa biz kendisine aktarırdık” dedi. 

YALIM: BANA RAPOR GÖNDERECEKTİ HALA GÖNDERMEDİ
Öte yandan Rektör Savaş’ın açıklamasının ardından telefonla ulaştığımız CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Benim elimde rapor var ve rektör hoca beni aradı. Bana binanın sağlam olduğunu söyledi ve ben de rapor istedim. Henüz bana rapor falan göndermiş değil. Ben iddiamın arkasındayım ve bu binayla ilgili yeni bir incelemede de durum ortaya çıkacaktır” diye konuştu. 

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

YALIM, WHATSAPP ÜZERİNDEN SESLİ MESAJLA ŞU EVRAKI İLETTİ

Yalım, ayrıca whatsapp üzerinden sesli mesaj ve raporu tarafımıza iletti. Yalım, "Bu 3 imza Uşak Üniversitesi'ndeki görevlilerin isimleri ve imzaları. Bu heyeti sayın rektör kendisi atıyor. Sayın Rektör kendi atağı heyetin raporunu kabul etmiyor ve başka bir yerden rapor bekliyor. Bu raporu şimdi sizinle paylaşıyorum".

İŞTE O RAPOR:

Editör: TE Bilişim