Uşak'ta depremle ilgili yardım ve diğer çalışmaların koordinasyonunu 6 Şubat'tan bu yana devam ettiren Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle Hatay Kırıkhan'a koordinatör Vali olarak, geçici bir süreliğine atandı. Söz konusu haber, Uşak Valiliği kaynaklarınca doğrulanırken, Vali Dr. Turan Ergün'ün yarın yola çıkacağı ve bakanlığın belirlediği görev süresine göre burada depremle ilgili çalışmaları koordine edeceği belirtildi.

Görevlendirmeyle ilgili bir açıklama yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, kendisine İl Genel Sekteri ve Ulubey Kaymakamı’nın eşlik edeceğini ve bölgedeki görevi Mersin Valisi’nden devralacağını ifade etti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “6 Şubat 2023 günü yaşadığımız yüzyılın en büyük depreminde binlerce canımızı yitirdik. Binlerce bina yıkıldı. Biliyoruz gidenler geri gelmez ama yaralar birlikte sarılabilir. Türk Milleti bu yarayı sarmak için ilk günden itibaren büyük bir dayanışma örneği gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Yabancı bir gazeteci yardım tırları için diyor ki; “Çıldırmış gibiydiler, sanki hiç freni yokmuş gibi uçarcasına gidiyorlardı”. Uşaklı hemşehrilerimiz de Valiliğimiz koordinesinde düzenlenen yardım seferberliğine büyük güçleriyle destek oldular. Olmaya devam ediyorlar. Uşak’ta bu güzel birlikteliğin oluşmasında vali olarak katkımız olduysa ne mutlu bize. Hep söyledim: iyi ki Uşak’ta sizlerle birlikteyiz” dedi.

Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor! Uşak otogarında şehiriçi servisler bir türlü konmadı! Vatandaş gece eve giderken korkuyor!

Deprem bölgesindeki görevi hakkında kısa bir bilgi veren Vali Dr. Turan Ergün, şöyle konuştu. “Bildiğiniz gibi, ilk günden itibaren deprem bölgesinde de birçok valimiz koordinatör vali olarak görevlendirildi ve bu görevler devam ediyor. Bir çok kamu görevlisi ve gönüllü vatandaşlarımız da bu bölgede görev alıyor. Biz de bu süreçte koordinatör vali olarak Hatay Kırakhan’da görevlendirildik. Mersin Valimizden görevi devralacağız İnşallah Ulubey Kaymakamımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekterimiz ile birlikte 28 Şubat’tan itibaren Hatay Kırıkhan’daki vatandaşlarımızın yaralarına merhem olabilmek için bir süreliğine biz de orada olacağız. Milletimizin bir kez daha başı sağ olsun. Kısa bir süre sonra tekrar sizlerle buluşmak dileğiyle”.

Editör: TE Bilişim