Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor! Uşak Öğretmenevi'nin merkezdeki binası eskisi gibi kullanılmak isteniyor!

Uşak’taki bazı döner kavşaklardaki (göbek) ikinci ışıklar, yan yoldan trafik akmamasına rağmen uzun süre beklemelere neden oluyor. Kentteki bazı semtlerde bulunan döner kavşaklar, sürücüler açısından uzun süreli beklemeleri ve trafik sıkışıklıklarına yol açıyor. Batı Kent’te oturan bir okurumuz, Akşemsettin Camii’nin bulunduğu bölgedeki göbekte kırmızı ışığı beklediklerini ve yeşil ışıkla beraber kavşaktan dönmek üzereyken tekrar kırmızı ışığa takıldıklarını belirterek, “Dönüşlerde gereksiz yere bekliyoruz. Çünkü bizim beklediğimiz göbeğin sağ tarafından gelen sürücülere de kırmızı yanıyor. Yeşil çok geç yanıyor. İlimizdeki bir çok dönel kavşakta böyle bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

YETKİLİLERDEN BEKLENTİ DETAYLI BİR İNCELEME

Vatandaşlar, bu konuda Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ve Uşak Belediyesi’nden ekiplerin yer aldığı İl Trafik Komisyonu’nun detaylı bir inceleme yapmasını istiyor. Kavşakların daha fonksiyonel olmasının, hem yakıt hem de zaman kaybının önüne geçeceğini belirten vatandaşlar, can güvenliğini tehdit etmediği sürece boş yere beklemelerin önüne geçilmesini bekliyor.

Döner Kavşak: Yol ortalarına inşa edilmiş, aksi yöne veya sola dönüşleri sağlayan ada. (TDK)

Editör: TE Bilişim