Son dönemlerde gündeme gelen kaçak yapılarla ilgili Uşak Belediyesi ekipleri tarafından bir dizi inceleme yapıldı. Edinilen bilgiye göre Ata Parkın çevresinde bulunan bazı yapılara cezalar yazıldı ve yıkılmasına dair karar, Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine iletildi. Son dönemlerde File’nin üzerindeki yapılaşmayla gündeme gelen kaçak inşaatlarla mücadelenin devam ettiği ve yasal işlemlerin yapıldığı kaydedildi.

Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun Yalım'ın meclis üyesi adayı Kudret Yörük: Şovu bırakın, emekliye 1000 lira sözünüzü tutun

Ata Park çevresinde, yine File Market’in tam yanında bulunan ve üzerinde saçaklı olan ön tarafa çıkma şeklindeki yapının kaldırıma kadar uzanması dikkat çekerken, söz konusu yapıya da ceza yazıldığı ve yapının kendi bahçe sınırları içinde ilerlediği bilgisine ulaşıldı. Söz konusu yapının kaldırımı işgal etmediği belirtilirken, saçaklı yapı olarak adlandırılan binanın önündeki ağaç nedeniyle özellikle Perşembe günleri Pazar kurulduğunda, gidiş ve gelişlerde sorunlar olduğuna dair ifadeler de var.


Öte yandan bir yetkili, “Burası için ve bölgedeki diğer çıkmalarla ilgili yakın tarihte işlem yaptık. Burada düşünüldüğü gibi kaldırıma bir taşma yok. Orası ölçüldü ve kendi sınırları içinde olduğu saptandı” dedi. Vatandaşlar ise, yapının hiç değilse 1 ila 1 buçuk metre geride kalmasının toplum için yararlı olacağı görüşünü savundu. Yapının müteahhit tarafından değil, kiracılar tarafından oluşturulduğu da kaydedildi.

Editör: TE Bilişim