Uşak Araştırmaları Derneği Başkanı Ömer Aşçı, Uşak Yerel Tarih sayfasında, İngiliz ajanların Uşak hakkındaki notlarını paylaştı. Aşçı'nın paylaşımı şöyle:

İngiliz casusu E.T Lawrence’le (Arabistanlı Lawrence) birlikte yaptığı kazılarla tanınan İngiliz Sümerolog Leonard Woolley, Uşak Şehrinin Rum evlerinden "The City of Akhenaten" isimli eserinde şöyle bahsetmektedir;

Uşak'ta veya herhangi bir Batı Anadolu kasabasında bir Rum evinin ön cephesine bakıldığında, Nil Nehri kıyısında firavunlar dönemine ait eski yerleşim yerlerinden Tel el-Amarna evlerinden birinin vereceği etkiyi çok iyi anlıyorsunuz: halı- dokuma tezgahı alanın yarısını kaplıyor, keçi duvara bağlı ve köşede ekmek yapılıyor, kapının yakınında ise bir adam ayakkabı tamir ediyor olabilir.

Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak! Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak!

Peet, T. Eric and C. Leonard Woolley,The City of Akhenaten. Part I. Excavations of 1921 and I922 at El-Amarneh,London,1923,S.61,Memoir of the Egypt Exploration Society 38. London: Egypt Exploration Society-https://ia600102.us.archive.org/.../38PeetEWoolleyCl...

Editör: TE Bilişim