Uşak’taki okullarda depreme dayanıklılık testleri yapılıyor ve bu nedenle kentteki bazı oy kullanma yerleri değişti. Son dönemlerde kentte oy kullanacakların sandık yerlerinde bazı değişimler yaşandı. Buna göre 23 Nisan İlköğretim Okulu’nda oy kullanan vatandaşlara Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu’nda oy kullanacakları bildirildi. Bunun üzerine 23 Nisan Ortaokulu’nun depreme dayanıksız olduğuna dair iddialar ortaya atıldı ve konuyla ilgili bize ulaşan okurlarımız, durumun ne olduğuna dair araştırma yapmamızı istediler. 23 Nisan Okulu’nun depreme dayanıksız olup olmadığına dair Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yetkililerle görüştük.

OKULDAN NUMUNE ALINDI VE HENÜZ RAPOR GELMEDİ, DEPREMLE İLGİLİ ŞU ANDA NET BİR VERİ YOK

Yaptığımız görüşmede, okulun depreme dayanıksızlığıyla ilgili her hangi bir durumun söz konusu olmadığı ve konunun şu anda inceleme aşamasında olduğu ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda okullarda rutin denetimlerin yapıldığını belirten bir kaynak, “Okulun depreme dayanıksızlığı ile ilgili bir durum ortada yok. Fakat burada bir denetim yapılıyor ve Pamukkale Üniversitesi’nden önümüzdeki günlerde kesin rapor gelecek. Raporda eğer okul depreme dayanıksız denilirse, biz burada eğitim ve öğretimi sonlandırırız. Sandık yerinin değişmesinin sebebi ise, raporun 14 Mayıs seçimlerinden önce gelmesi durumunda, seçimin aksamasına sebebiyet vermemektir” dedi.

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

Öte yandan 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, Türkiye genelindeki bir çok okulda gerekli incelemeler yapılıyor. Söz konusu incelemelerin diğer kamu binalarında da ilerleyen günlerde yapılabileceği kaydedildi. Ayrıca kentteki 2 okulun deprem nedeniyle başka okullara yönlendirildiği ve güçlendirme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. 

Editör: TE Bilişim