Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde 20’inci olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda bir açıklama yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, 3. OSB genişleme alanıyla ilgili çalışmaların belli bir aşmaya geldiğini belirterek, “Bize  destek olan valimize ve Ankara’da gerekli irtibatları kuran Uşak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a teşekkür ederim” dedi.

Uşak OSB’nin 20. Olağan genel kurul toplantısı, Uşak OSB Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda, Uşak OSB ve Uşak Belediyesi arasında, gölet kullanımı için protokol imzalandı ve bölgenin su sorununun uzun vadede çözüm bulacağı ifade edildi.

Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

Programda bir konuşma yapan Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgede istihdamı artırmak için bir dizi çalışma yaptıklarını, fakat iş beğenmeme nedeniyle eleman bulmakta güçlük çektiklerini dile getirdi. Bölgeye yapılan yeni eğitim kurumlarının nitelikli eleman sorununa çözüm üreteceğini ve ifade etti. Bölgenin istihdam ve üretim oranının artması için 3’üncü OSB genişleme alanında belli bir aşamaya gelindiğini vurgulayan Halil Ağaoğlu, “Bu çalışmalarda Uşak Valisi’nin bize desteği oldu. Yine Ankara’daki işlemler noktasında Sayın Uşak Belediye Başkanımız Mehmet Çakın bize yardım etti ve önümüzü açtı. Katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da sanayici bir aileden geldiğini ve bölgede kurulacak olan yeni eğitim ve öğretim kurumlarının önemine değindi. Çakın, “Babam da meslek lisesi mezunuydu ve bir sanayiciydi. Bu nedenle gurur duyuyorum ve sanayicilerimizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Üretmek ve ürettiğini satmak kolay bir iş değil. Bu nedenle istihdam için önemli olan bu alanlarımıza gerekli destekleri sağlıyoruz. Uşak Belediyesi olarak bölgemizin kalkınması ve ilimize daha fazla katma değer üretmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Öte yandan Uşak Milletvekili İsmail Güneş de, yaptıkları çalışmalardan dolayı Uşak OSB Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ettiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim