TBMM’de gündem dışı söz alan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kentte AK Parti döneminde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar yaptı. AK Parti’den önce Uşak’ın susuzluk çektiğini ifade eden Güneş, bunun için DSİ projeleri yapıldığını ve su sorununun giderildiğini öne sürdü.

Yol çalışmalarına değinen Güneş, “Ayrıca Uşak-Ulubey-Eşme yolu yapıldı, sıcak asfalt çalışması devam ediyor. Ankara-İzmir hızlı tren projesi yüzde 51 seviyesindedir” dedi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yatırımlara değinen Güneş, “Zaman zaman muhalefet Uşak’a ne yaptınız diyor? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan döneminde ilimize büyük yatırımlar yapıldı. Sağlık alanında 125 bin metrekare kapalı alanı olan 750 yataklı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapıldı. 253 birinci basamak sağlık birimleri açıldı. Banaz, Karahallı, Ulubey ve Eşme’de devlet hastaneleri yapıldı. Sivaslı devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor.  Hastanelerde daha önce olmayan birimler açıldı” dedi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

“209 olan okul sayısı 356’ya çıktı” diyen Güneş, şöyle devam etti: “Depreme dayanıksız okullar yenilendi. 758 milyonluk eğitim yatırımı yapıldı. 2006’da kurulan Uşak Üniversitesi’nde yaklaşık 30 bin öğrenci var. Yeni yapılan fakültesi, kongre merkezi, spor salonları ve merkezlerimiz de var. 4 öğrenci yurdu yaparak kapasiteyi 10 bine çıkardık”.

Güneş, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız toplam 160 kilometre bölünmüş yol yapıldı.  Ayrıca Uşak-Ulubey-Eşme yolu yapıldı, sıcak asfalt çalışması devam ediyor. Ankara-İzmir hızlı tren projesi yüzde 51 seviyesindedir.  Uşak’ta susuzluk sorunu AK Parti döneminde çözüldü. DSİ ilimize 38 baraj ve gölet 8 adet yer altı suyu tesisi olmak üzere 161 tesis yaptı. 24 iş ve proje de devam ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim