CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün'e koruma altındaki çocuklarla ilgili çağrıda bulundu. Parti binasında bir açıklama yapan Karaoba, çocuk evlerindeki çocukların sorunları nedeniyle kaçtığına dair bilgiler geldiğini ve denetim mekanizmasının işlemesi gerektiğini öne sürdü.

Karaoba, "Bize her gün bir haber geliyor. Buradan sayın Uşak Valisine titiz davranması için çağrıda bulunmak istiyorum. Uşak Çocuk Evleri Müdürlüğü'ndeki koruma altında olan çocukların kaçtığına dair bilgiler geliyor. Bakın Çocuk Esirgeme Kurumu'nu kast etmiyorum. Koruma altında olan çocuklardan bahsediyorum. Bununla ilgili sayın valinin daha iyi denetim yapması gerekiyor. Bununla ilgili bildirimler var. Bu çocukların sorunlar yaşadıklarına dair ifadeler var" diye konuştu.

UŞAK SU KURULU OLUŞMALI

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

Uşak'ta yaşanan kuraklık hakkında da görüş belirten Karaoba, bir an önce Uşak'ta bir su kurulunun oluşması gerektiğini ve bu konuda Uşak Belediyesi'nin tüm kurumları kapsayan bir çalışmaya imza atmasının yararlı olacağını söyledi. Uşak'taki suyla ilgili analiz raporları talep ettiklerini ve bunun gelmediğini dile getiren Karaoba, şöyle söyledi:  "Uşak hepimizin ve buradak içme suyu sorunu hep beraber çözebiliriz. Belediyeye çağrımız bu konuda ortak çalışma zemini oluşturmasıdır. Ayrıca su faturalarında indirim de yapılması gerekiyor".

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş'a da seslenen Karaoba, "Sayın Rektör hocama çağrımızdır. Profesörlüğü gelen bazı akademisyenlerin hakkını teslim etmeniz gerekiyor. Kimseyi hükümet yanlısı veya değil şeklinde değerlendirmeyin" dedi.

Editör: TE Bilişim