Uşak’ta uzun yıllar Arkeoloji Müzesi olarak kullanılan ve bir süre önce yıkımı gerçekleşen binanın bulunduğu alana, sağlık ocağı ve engelsiz yaşam merkezi inşa ediliyor. Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yapım sürecini takip ettiği ve Deniz Grup Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi olarak hizmet verecek olan binanın toplam bin 560 metrekare kullanım alanı olduğu ifade edildi.

Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım Uşak'taki eski Başkan: Borç bu kadar değil, baksınlar yanlış varsa kendimi hapse attırırım

Bir süre önce temeli atılan ve henüz kaba inşaat halinde olan binanın tamamlanmasıyla, engelli vatandaşlar için gün içinde vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturulacak. Buna göre bina içinde engelliler için spor odası, müzik odası, mutfak atölyesi ve farklı alanlarda kursların verileceği bölümler yer alacak. Aynı zamanda burada sağlık ocağı da kurulacak ve aile hekimliği hizmetleri de binaya eklenecek. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Uşak Belediyesi yetkilileri, “Binamızın inşaatı bir süre önce başladı ve burada engelli vatandaşlarımız için yeni bir yaşam alanı kuruluyor. Hayırsever desteği ile yapılan ve hem sağlık ocağı, hem de engelsiz yaşam merkezi olarak kullanılacak olan binamız kısa bir süre içinde tamamlanacak” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim