Uşakspor’un son dönemlerde başka bir şirkete satılacağına dair iddialar üzerine gazetemize bir açıklama yapan Uşakspor Sportif Hizmetler A.Ş. Kulüp Başkanı Kıraç Aras, takımı almak için gayri resmi tekliflerin geldiğini, fakat takımın şu anda satışının söz konusu olmadığını ifade etti. Takımın ayakta kalması için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Uşakspor Sportif Hizmetler A.Ş. Kulüp Başkanı Kıraç Aras,  kulübün giderlerini karşılamakta çok zorlandıklarını belirterek, “Biz aldığımız günden beri destekten çok köstek gördük. Bu halkın şehri 1 tane dahi kombine satamadık. Hiçbir destek olmadan ve biz elimizden gelen yükü taşımaya getiriyoruz” dedi.

Uşakspor’un son dönemlerde başka bir şirkete satılacağına dair iddialar üzerine gazetemize bir açıklama yapan Uşakspor Sportif Hizmetler A.Ş. Kulüp Başkanı Kıraç Aras, şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Kulüp Başkanı Kıraç Aras, takımı aldıkları günden beri bir çok gayri resmi teklifin kendilerine yapıldığını ve bunları değerlendirmeye almadıklarını kaydetti. Aras, “Takımın satıldığına dair ifadeler, iddialar ve dedikoduların hiçbiri doğru değil. Şu anda böyle bir durum yok” dedi. Kulüp Başkanı Kıraç Aras, takıma 5 veya 6 oyuncu alacaklarını kaydederek, “Transfer gündemimizde var ve 5 veya 6 oyuncuyla şu anda ilgileniyoruz. Bunlardan biri kaleci olmak üzere ve 2 stoper ve golcü alacağız. İyi bir kaleci ve iyi bir forvet ve belki 1 forvet arkası daha var” ifadesini kullandı.

TAKIMI ALDIĞIMIZ GÜNDEN BERİ KÖSTEK GÖRDÜK

“Biz aldığımız günden beri destekten çok köstek gördük. Bu halkın şehri 1 tane dahi kombine satamadık. Hiçbir destek olmadan ve biz elimizden gelen yükü taşımaya getiriyoruz” diyen Kulüp Başkanı Kıraç Aras, şöyle konuştu: “Bir deplasman 170 bin TL'ye geliyor. Federasyon 800 bin TL veriyor ve bunun içinde uçaklılar var. O zaman 200 bine geliyor. Bizim bütçemiz ligdeki 2. bütçelerden biri ve forvetimiz biraz daha iyi gol atsaydı, kalecimiz iyi olsaydı sıkıntı yoktu. Açıkçası hiçbir kurumdan destek alamıyoruz. 1 haftalık market masrafı 15 bin TL ve 30 kişiye yemek çıkıyor. Buna rağmen memnun değiller çünkü çok tavuk çıktığını ifade ediyorlar. Gönül ister ki onlara kırmızı et her gün yedirelim ama takımın da belli bir gücü var. 15 binin haricinde 5 bin ekmek, 6 bin su alıyoruz. Elektrik ve doğalgaz belediye karşılıyor. Aşçı ve temizlikçi veriyoruz. Stat bizim değil ama bakım ve onarım da bizde”.

KOMBİNEDEN HİÇ GELİR ELDE EDİLEMEDİ

Kulüp Başkanı Kıraç Aras, “Sadece iç saha maçımızda 20 bin TL güvenlik bedeli ödüyorum bugüne kadar en fazla bilet satışından 18 bin TL aldık. Bu paranın da 6 bini deplasman taraftarı verdi. Kocaeli taraftarı geldi ve onlardan para aldık. OSB'de büyük bir firmaya 50 tane kombine bıraktık 50 bin TL ve 4 ay oldu parası gelmedi. 50 bin TL için aramadım ve istemedim. Bazen gün oluyor o kadar sıkışıyor ki, Karagümrük maçına çıktık ve Malatyaspor'dan gelen para oraya gitti. Zaten parayı harcıyoruz ve para sonra geliyor. 150 bin gidiyor ve 50 bini kendi cebimizden veriyoruz. Oyuncunun primi de var. Biz bu işlerin böyle olduğunu biliyoruz. Uçup kaçmıyoruz, ben de 5 milyonluk bir oyuncu alırım ve ben de bunu bilirim ama günün sonunda zararı bize olur. Takımı doldurdum ve ödemiyorum derim ve takım mahvolur” diye konuştu.

Süper Lig İstatistikleri Süper Lig İstatistikleri

UŞAKSPOR’A 1 BUÇUK MİLYONLUK OYUNCUYU NASIL ALALIM?

Taraftarın zaman zaman sosyal medyadan kendisine oyuncu tavsiyesinde bulunduğunu kaydeden Kulüp Başkanı Kıraç Aras, “Bana sürekli sosyal medyadan yazıyorlar ve önerdikleri futbolcu yarım sezon için 1 buçuk milyon TL istiyor. Takımın oyuncuların bedeli 7 buçuk milyon TL. Bu takımı ligde tutmak öncelikli amacımız ve ligde tuttuktan sonra yavaş yavaş yukarı oynamak istiyoruz. Ben geleceğim ve takımı şampiyon yapmak istiyorum diyen varsa gerçekçi değil. Bu ligde 30 milyon TL harcayan var. En çok 500 bin TL alan oyuncunun olduğu takıma 1 buçuk milyon TL oynasın. İddia geliri yok şu anda gelmedi. Sezon sonunda veriliyor. Bu takım şampiyon olsa federasyondan alacağımız para 3 buçuk milyon TL. Ben deplasmana 1 buçuk milyon, 250 bin yeme ve içmeye harcamışım, toplam gider 15 milyon TL oluyor” dedi.

Taraftara seslenen Kulüp Başkanı Kıraç Aras, “Biz işimizi düzgün yapmaya çalışıyoruz. Taraftarımızın içi rahat olsun. Biz makul olmayan hiçbir şeyi yapmayız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim