Uşak Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere, kentteki hayır ve yardımsever vatandaşlardan toplanan giyecek, ısıtıcı, battaniye ve günlük ihtiyaç olan ürün ve malzemeler, 3 TIR’a yüklenerek afet bölgesine doğru yola çıktı. Bu akşam saat 21:30’a kadar kentteki camilerde vatandaşın yardım ve desteklerinin birikmesi için anonslar yaptıran Uşak Belediyesi, akşam saatlerinde camilerdeki eşyaları toplamaya başladı ve belediye binası önündeki TIR’lara yükledi. Malzemelerle dolan 3 TIR’ı uğurlamaya Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman da geldi. TIR’a malzemeler, Uşak Belediyesi yetkilileri ve çalışanlarının yardım ve destekleriyle yüklenirken, yardım kampanyasının devam edeceği ve bölgeye önümüzdeki yarın ve sonraki günlerde de ihtiyaç duyulan malzemelerin temin edilerek, gönderileceği bilgisi verildi.

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, battaniye fiyatıyla ilgili spekülasyonlara yanıt verdi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan Uşak'ta battaniye fiyatlarının 100 TL'den 250 TL'ye yükseldiği haberleri gerçek dışıdır.  İlimizde üretilen battaniyeler içerdiği materyalin türüne, kalitesine ve büyüklüğüne göre 100 TL ile 350 TL arasında değişmektedir. Uşaklı sanayicilerimiz ihtiyaç duyulan battaniyeyi en uygun ve en hızlı şekilde üretmeye devam etmektedir. Şu ana kadar Uşaklı hayırsever hemşehrilerimiz tarafından bağışlanan 100.000 battaniye AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine sevk edilmek üzere hazırlanmaktadır.  Gün dayanışma günüdür” dedi.

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

Editör: TE Bilişim