Uşak'ta geçtiğimiz Cuma günü itibariyle yıkımı başlanan depreme dayanıksız ve riskli 2 bina nedeniyle, kent merkezinde Stadyum-Öğretmenevi-Valilik önünden 1 Eylül, Fatih ve İsmetpaşa Caddesi istikametine gidişler kapatıldı. Yolun ne zaman trafiğe açılacağı ile ilgili görüştüğümüz yıkım ekibinin koordinatörü Emre Vural, yıkımla ilgili tüm işlemlerin yaklaşık 25 günü bulacağını belirtti. Vural, yolun trafiğe açılmasının ise en iyi ihtimalle 15 günü bulacağını ve bunun çalışma şartlarına göre 20 güne de çıkabileceğini kaydetti. Konuyla ilgili kısa bir bilgi veren Vural, binanın yıkımının yanı sıra moloz ve diğer inşaat atıklarının alınması ve başka bir yere nakli nedeniyle sürecin çok kısa olmayacağını belirtti. Yol ve çevre için gerekli emniyet tedbirlerini aldıklarını ifade eden Vural, "2 bina var ve bunların yıkılması en az 25 günü bulur. 25 gün sonra tüm bölge temizlenir diye düşünüyoruz. Trafik konusunda da en az 15 güne ihtiyacımız var. Daha erken açabilirsek yolu elbet açarız ama belki de bu işlem 20 günü de bulabilir" dedi. Öte yandan Uşaklı sürücülerin söz konusu yolu mecbur kalmadıkça kullanmamaları, çünkü toplu taşıma araçlarının eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önüdeki güzergahı tercih ettikleri kaydedildi. 

Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı! Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı!

EDİTÖRÜN NOTU: Bir önceki haberde yolun yakın bir tarihte açılacağını iletmiştik. Burada bir yanlış anlaşılma durumu olduğu için bu bilgiyi düzeltiyor ve okurlarımızdan özür diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim