Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Çalıkuş ve UTSO’nun bir önceki Meclis Başkanı İsmail Karaman, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın olağan genel kuruluna katıldı. Ege Bölgesi’ndeki 10 ilin meslek odaları ve sivil toplum kurumları temsilcilerinin oluşturduğu EGEV Vakfı Başkanı Mehmet Ali Susam güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Uşak TSO Meclis Başkanı Osman Çalıkuş da, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alırken, vakfın bölge ekonomisiyle ilgili çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Ege Bölgesi ekonomisini geliştirmek için, 1992’de dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş öncülüğünde belediyeler, odalar ve derneklerin katılımıyla kurulan EGEV, Uşak’ın da aralarında bulunduğu 9 ili daha bünyesine kattı. EGEV, kurulduğu günden beri bölgedeki üniversiteler, belediyeler, sanayi odaları, OSB’ler, ziraat odaları ve işadamlarının kurduğu STK’larla eş güdümlü çalışmalar yaptı. EGEV’in mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, son genel kurulda tekrar aday oldu ve bir kez daha seçildi. Uşak adına da genel kurula UTSO Meclis Başkanı Osman Çalıkuş ve bir önceki Meclis Başkanı İsmail Karaman katıldı. Osman Çalıkuş, Uşak adına EGEV’in yönetim kuruluna seçildi.

Osman Çalıkuş, “EGEV’in genel kuruluna odamızı ve ilimizi temsilen katıldık ve burada yönetim kuruluna bizi de dahil ettiler. Ege Bölgesi ülkemizin önemli bir ekonomik potansiyeli barındıran bölgelerinin başında geliyor. Uşak olarak da bizler Ege Bölgesi için ayrı bir anlam ve önem ifade ediyoruz. Bu bağlamda ilimiz için EGEV’de gerekli çalışmalara katılacağız ve bölgemizdeki diğer illerimizle koordinasyon halinde hareket edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim