Uşak Belediyesi, kentte 2019 yılından bu yana yapılmayan mahalle iftarları uygulamasını tekrar başlattı. İlk mahalle iftarını Dikilitaş Mahallesi’nde veren Uşak Belediyesi, iftar yemeği kapsamında, çocuklara yönelik Altan Show, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği Çikolata Dükkânı çocuk tiyatrosu oyununun sahnelenmesi gerçekleşti. Ayrıca Hacivat ile Karagöz perde oyunu, kavuklu orta oyunu ve aşuk ile maşuk orta oyunu sahnelendi.

Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu! Özkan Yalım, açıklama yapma gereği duydu!

Kent Orkestrası’nın tasavvuf müziği dinletisinin ve sergilenen semazen gösterisinin ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yemeğe katılan vatandaşlar kurulan sofralarda iftarını yaptı. Burada bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketine değindi ve Ramazan Ayı’nın buruk geçtiğini kaydetti.

Burada Millet Bahçesi projesi hakkında konuşan Çakın, “Yaklaşık 250 milyon liralık bir proje bedelini vekillerimizin da katılımıyla Ankara ile yapmış olduğumuz diyaloglar sayesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından üstlenildi. Böylelikle biz belediyemizin bütçesinden daha farklı hizmetler yapma imkanını elde etmiş olduk. Bugün Uşak’ımızın ihtiyacı olan arıtma tesisimiz yine Devlet Su İşleri tarafından belediyemiz adına yapılacak. Şehrimiz için büyük bir katma değer sağlayacak Çarşamba Pazarı Projemizi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın büyük destekleriyle yapacağız” dedi.

Öte yandan Başkan Çakın, Dikilitaş Mahallesi’ne bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim